Seceta amenință jumătate din teritoriul Uniunii Europene

Seceta amenință jumătate din teritoriul

Cercetătorii Comisiei Europene au avertizat luni că aproape jumătate din teritoriul Uniunii Europene este expusă riscului de secetă, în timp ce țările din sud-vestul Europei se confruntă cu un val de căldură sever.

Într-un raport din iulie, Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene a raportat că 46% din terenurile UE sunt expuse riscului de secetă și 11% la un nivel de avertizare, deoarece culturile suferă de lipsă de apă.

Uniunea Europeană a raportat că țara cea mai afectată este Italia, unde bazinul râului Po din nordul țării se confruntă cu cel mai înalt nivel de secetă severă.

În Spania, cantitatea de apă din rezervoare este cu 31 la sută mai mică decât media înregistrată în zece ani, în timp ce cantitatea de apă necesară pentru a produce hidroenergie este jumătate din rata din ultimii șapte ani. Potrivit Agence France-Presse.

Cercetătorii Uniunii Europene au avertizat, de asemenea, că lipsa de apă și căldura extremă cauzează pierderi de recolte în Franța, România, Spania, Portugalia și Italia.

Prognozele meteo indică faptul că situația va continua, potrivit raportului, ceea ce va agrava repercusiunile actualei „situații extrem de periculoase” asupra agriculturii, energiei și resurselor de apă.

O femeie s-a trezit din comă după doi ani și l-a recunoscut pe vinovat