Noi amenințări din partea Rusiei.. Gata cu gaze naturale dacă nu se ridică sancțiunile

Gata cu gaze naturale

Kremlinul a avertizat că Rusia nu va continua să aprovizioneze Europa cu gaze naturale până când sancțiunile occidentale nu vor fi ridicate.

Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, a dat vina pe „Occidentul” pentru decizia sa de a întrerupe fluxurile prin importanta conductă Nord Stream.

El a adăugat că „problemele de pompare a gazelor naturale au apărut din cauza sancțiunilor impuse de țările occidentale țării noastre și multor companii”. „Nu există alte motive care ar putea cauza problema de pompare”, a declarat el agenției de știri Interfax.

Aceasta reprezintă cea mai clară recunoaștere a Rusiei până în prezent că reducerile în aprovizionarea cu energie au venit ca răspuns la sancțiunile occidentale și nu ca urmare a defecțiunilor tehnice, așa cum s-a susținut anterior.

Decizia Gazprom vineri seara de a nu reporni conducta Nord Stream, după trei zile de întreținere, a dus la creșterea prețurilor la gaze și a lăsat țările din Uniunea Europeană să pună în aplicare măsuri de urgență.

Cehia condamnă comentariile lui Erdogan împotriva Greciei