Cel puțin 870.000 de ucraineni s-au întors acasă de la începutul războiului, potrivit polițiștilor de frontieră

Cel puțin 870.000 de ucraineni

Polițiștii de frontieră din Ucraina au declarat astăzi că cel puțin 870.000 de ucraineni s-au întors acasă de la începutul războiului, inclusiv femei și copii.

Pe 3 aprilie, Ministerul de Interne a raportat că 537.000 de ucraineni s-au întors la casele lor, citând cifre de la Serviciul Național de Grăniceri.

„Ei spun că văd situația ca mai sigură, mai ales în regiunile vestice și (cum) nu mai pot rămâne în străinătate, sunt gata să se întoarcă și să rămână în țară”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cel puțin 4,6 milioane de refugiați ucraineni au fugit din țară în urma invaziei președintelui rus Vladimir Putin din 24 februarie, potrivit cifrelor publicate astăzi de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (HCR).

De asemenea, Națiunile Unite estimează că numărul persoanelor strămutate intern este de 7,1 milioane, potrivit cifrelor publicate pe 5 aprilie.

Aproape 12 milioane de oameni, mai mult de un sfert din populație, au fost, de asemenea, forțați să-și părăsească casele, fie dincolo de graniță pentru a căuta adăpost în țările vecine, fie pentru a căuta adăpost în altă parte din Ucraina.

Grecia.. Aflați programul zilelor și orelor lucrătoare pentru Paște 2022