Ciocniri între Wagner și armata rusă… iar milițiile înaintează spre sud

După ce gruparea militară privată rusă Wagner, condusă de Evgheni Prigojin, a declarat nesupunere și rebeliune, cercul confruntărilor cu armata rusă din sudul Rusiei sa lărgit astăzi, sâmbătă.

În vecinătatea orașului Rostov, aproape de granițele Ucrainei, în care Wagner au intrat mai devreme astăzi și au preluat controlul asupra liderilor săi militari, au fost martorii unui schimb de focus între cele două părți.
Imaginile au prezentat unități ale forțelor cecene „Ahmed” îndreptându-se spre Rostov pentru a se confrunta cu forțele lui Wagner.

În timp ce comandantul lui Wagner, Yevgeny Prigozhin, a anunțat că forțele sale au traversat orașul din apropiere Voronezh și s-au îndreptat spre Lipetsk, care amenință să extindă cercul confruntărilor.

Acest lucru a determinat autoritățile din regiunea Lipetsk să ceară locuitorilor să rămână în casa din motive de securitate.
În timp ce imaginile de la locul au arătat un elicopter rusesc vizand site-urile Wagner din Voronezh.

Acest lucru vine în momentul în care un incendiu uriaș a izbucnit la o rafinărie de petrol din Voronezh, unde videoclipurile au arătat nori de fum care se ridică pe cerul orașului.
Sâmbătă mai devreme, Prigojin a confirmat că a intrat în cartierul general al comandamentului armatei de la Rostov, care este un centru major pentru atacul rusesc asupra Ucrainei, și a preluat controlul asupra siturilor militare, inclusiv pe aeroport.

El a spus într-un clip video postat pe Telegram că „site-urile militare din Rostov sunt sub control, inclusiv aeroportul”, în timp ce bărbați în uniforme militare mergeau în spatele lui.
În urma declarațiilor sale, președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că situația de la Rostov a fost „dificilă din cauza rebeliunii”.