Rusia începe o campanie de recrutare a soldaților obișnuiți din închisori

începe o campanie de recrutare a soldaților

Activiștii pentru drepturile civile și rapoartele din presă au raportat că, după ce prizonierii au fost recrutați pentru forțele mercenare ruse, armata obișnuită rusă apelează acum la condamnați pentru a recruta soldați pentru războiul din Ucraina.

Site-ul web rusesc, care critică Kremlinul, a raportat vizite ale armatei la complexele penitenciare din regiunea Ryazan de lângă Moscova și la Stavropol, în Caucazul de Nord.

Activiștii pentru drepturile civile din organizația „Golago.net” raportaseră anterior încercări de recrutare în regiunea Nijni Novgorod.

Grupul de mercenari Wagner, finanțat de Evgheni Prigojin, un confident al președintelui Vladimir Putin, recrutează încă din vară prizonieri pentru a fi folosiți în Ucraina.

Un clip video postat pe rețelele de socializare îl arată pe Prigojin în fața prizonierilor jurând că vor fi eliberați din închisoare dacă se angajează să servească ca mercenari în Ucraina timp de șase luni.

Potrivit portalului Vazni Story, generalii armatei regulate le-au promis și prizonierilor că vor fi eliberați după operațiune.

S-a raportat că foștii prizonieri vor fi folosiți într-o unitate specială numită „Al-Asifa”.

Un model a fost arestat după un accident de circulație mortal la intersecția Pipino din centrul Atenei