Analiză militară .. Marșul lui Putin este sortit eșecului – „Se vor prăbuși la primul atac ucrainean”

Se vor prăbuși la primul atac ucrainean

Vladimir Putin poate chema câte trupe dorește, dar Rusia nu are cum să antreneze și să înarmeze recruții la timp pentru a lupta în Ucraina.

Asta cel puțin conform unei analize recente CNN, în timp ce lumea încă încearcă să-și revină după amenințările liderului rus de a folosi chiar și arme nucleare în ultimul său discurs.

Odată cu invazia sa în Ucraina clatinându-se grav, președintele Rusiei a anunțat miercuri o „înrolare parțială a cetățenilor ruși”, prima de la al Doilea Război Mondial. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat pentru televiziunea rusă că țara sa va convoca 300.000 de rezerviști.

Dacă vor ajunge să se confrunte cu armele ucrainene în prima linie, probabil că vor deveni ultimele victime ale invaziei lui Putin care a început în urmă cu mai bine de șapte luni, a raportat rețeaua americană.

„Armata rusă nu este în prezent echipată pentru a desfășura rapid și eficient 300.000 de rezerviști”, a declarat Alex Lord, specialist în Europa și Eurasia la firma de analiză strategică Sibelline din Londra.

„Rusia se luptă deja să-și echipeze efectiv forțele armate profesionale din Ucraina, după pierderile grele de echipamente din timpul războiului”, a spus Lord. Ultima ofensivă ucraineană, în care Kievul a recăpătat controlul asupra a mii de metri pătrați de teren, a avut un impact major.

Institutul pentru Studierea Războiului a raportat la începutul acestei săptămâni că analizele experților occidentali și ale serviciilor secrete ucrainene au constatat că Rusia și-a pierdut 50% până la 90% din forța sa în unele unități din cauza acestui atac și a unor cantități uriașe de armuri.

Acest lucru vine după pierderi fără precedent de echipamente în timpul războiului.

Site-ul de informații Oryx, care a folosit doar victime confirmate în fotografii sau videoclipuri, a constatat că forțele ruse au pierdut peste 6.300 de vehicule, inclusiv 1.168 de tancuri, de când au început luptele. „În practică, ei nu au suficient echipament modern… pentru un număr mare de forțe noi”, a spus analistul militar Jakob Janowski.

Crump, directorul executiv al Sibylline și un veteran al armatei britanice de 20 de ani, a declarat că Rusia începe să rămână fără anumite tipuri de muniție și căută aprovizionare pentru componente cheie pentru a putea repara sau construi înlocuitori pentru armele pierdute pe câmpul de luptă. .

Și în ciuda ordinului de mobilizare de miercuri, Putin a descris în continuare Ucraina ca o „operație militară specială” mai degrabă decât un război.
Soldații ucraineni știu că luptă pentru patria lor. Mulți soldați ruși nu știu de ce se află în Ucraina.

Ministrul lituanian de externe Gabrielus Landsbergis a descris anunțul lui Putin de mobilizare parțială ca un semn de disperare.

Unde este imposibil să antrenezi 300.000 de soldați la timp

Experții militari au spus că, chiar dacă ar avea toate echipamentele, armele și motivația de care au nevoie, ar fi imposibil să antreneze 300.000 de soldați la timp pentru luptă.

Accident de circulație grav în Kalamata: o mașină a măturat doi studenți și un motociclist