Temeri de escaladare a războiului – Belarus desfășoară forțe speciale la granița de sud cu Ucraina

Temeri de escaladare a războiului

Forțele armate din Belarus au anunțat că Belarus va desfășura forțe militare speciale în trei regiuni din apropierea graniței sale de sud cu Ucraina.

Președintele Alexandru Lukașenko a vorbit despre rolul rachetelor rusești în întărirea apărării țării.

Lukașenko a spus că Moscova a fost de acord să ajute Minsk să construiască rachete asemănătoare Iskander pe care Rusia le va folosi în Ucraina și că Belarus vrea să continue să folosească sisteme de rachete sol-aer S-400 și S-300 fabricate rusești.

Șeful Statului Major a adăugat că Belarus va desfășura și unități de apărare aeriană, artilerie și rachete pentru a efectua manevre în Occident.

„Statele Unite și aliații săi continuă să-și consolideze prezența militară la granițele statului Republica Belarus”, a declarat șeful Statului Major General Viktor Golevici. „Echipa stabilită s-a dublat în ultimele șase luni atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.”

“Suntem realiști și înțelegem că nu vom putea învinge NATO. Dar putem provoca pagube, mai ales în acele zone din care vom ataca”, a adăugat el.

Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat în martie că forțele sale armate nu au fost implicate în invazia rusă a Ucrainei, ci au servit drept trambulină pentru ca Rusia să trimită mii de soldați. peste graniță. Pe 24 februarie.

Mobilizarea medicilor și asistenților din spitalele publice – Oprirea muncii 11:00-15:00