Mobilizarea medicilor și asistenților din spitalele publice – Oprirea muncii 11:00-15:00

Mobilizarea medicilor și asistenților

Medicii și asistentele spitalelor publice sunt în grevă de la 11:00 la 15:00 astăzi, marți 10 mai, reacționând la adoptarea proiectului de lege pentru Asistența Primară a Sănătății. La ora 11:30 angajații vor organiza un miting la ora 11:30 la Ministerul Sănătății și apoi vor defila către Parlament.

În anunțul relevant se menționează că: „Secretarul general al Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. anunta pentru marti, 5/10, zi de votare in Parlament a proiectului de lege pentru PFY, oprirea muncii la nivel national orele 11:00-3:00. La Atena va avea loc un miting la ora 11:30 la Ministerul Sănătăţii şi va urma o procesiune în Parlament.

Respingem în întregime proiectul de lege al guvernului, o continuare a reformelor tuturor guvernelor anterioare, care urmărește să reducă și mai mult cheltuielile publice pentru sănătatea publică, pentru a promova comercializarea și privatizarea sănătății.

Cerem dezvoltarea deplină a unui sistem de sănătate și AMP de stat și complet gratuit, cu Centre de Sănătate și Clinici Regionale. Cu personal complet cu medici permanenți de toate specialitățile și medici de familie, cu profesioniști din domeniul sănătății din toate ramurile și dotări moderne.Pentru a acoperi nevoile familiilor populare 24 de ore pe zi”.

Ciuperca mortală Candida auris, patru decese în Patras