Ucraina: Peste 30 de morți și 100 de răniți într-un atac cu rachete rusești asupra unei gări din orașul Kramatorsk, estul Ucrainei

Ucraina Peste 30 de morți și 100 de răniți

Peste 30 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite într-un atac cu rachete rusești asupra unei gări din orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei, în timp ce civilii încercau să fugă în zone mai sigure, potrivit companiei de căi ferate de stat din țară.

Anterior, aceeași sursă a raportat că două rachete rusești au lovit o gara din Kramatorsk, care este folosită pentru evacuarea civililor din zonele bombardate de forțele ruse.

„Două rachete au lovit gara Kramatorsk”, a declarat Căile Ferate din Ucraina într-un comunicat.

Ei au adăugat: „Conform informațiilor, peste 30 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite într-un atac cu rachete asupra gării Kramatorsk”.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informațiile. Rusia nu a comentat imediat atacul și numărul morților.

Un reporter AFP a văzut cadavrele a cel puțin 20 de persoane în saci care transportau morții. Și mai devreme în cursul zilei, a văzut sute de oameni care sperau să găsească un tren care să părăsească orașul, sub amenințarea unui atac major rusesc.

Trei trenuri care transportau civili au fost oprite ieri în aceeași regiune a Ucrainei, după un atac aerian asupra liniei de cale ferată, potrivit șefului autorității feroviare.

Oficialii ucraineni spun că forțele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă și că Moscova plănuiește să ocupe cât mai mult teritoriu în estul Ucrainei, cunoscut sub numele de Donbass, la granița cu Rusia.

În unele zone, autoritățile locale îndeamnă civilii să evacueze cât mai mult posibil și într-o relativă siguranță să facă acest lucru.

Arme și explozibili confiscate la granița greco-albaneza din regiunea Sagiyada Și Betsprotia – Video