Imigrare în Europa: orașe care oferă recompense financiare de până la 55.000 de euro pentru familiile care doresc să se mute și să locuiască acolo

Un număr de orașe din Europa sunt atât de preocupate de scăderea populației lor, încât oferă noilor rezidenți, inclusiv străinilor, granturi de cumpărare, chirii ieftine și plăți în numerar pentru a se muta acolo – și a avea copii, pentru a-i încuraja să se mute.

Inițiativa nu este nouă, iar orașele care au implementat deja finanțare și alte stimulente pentru schemele de relocare au atras atât de multă atenție media mondială încât noile destinații din Elveția până în Italia, Grecia și Spania cresc ofertele – în unele cazuri. la 50.000 de euro de familie – pentru a atrage rezidenți.

„Totuși, nu veți găsi astfel de scheme în locurile fierbinți de vacanță pe plajă sau în orașele mari”, explică ThinkSpain. „Ideea stimulentelor financiare pentru ca oamenii să se mute în municipalități este de a preveni scăderea populației și de a justifica păstrarea sau achiziționarea de facilități care altfel ar fi considerate neeficiente din punct de vedere al costurilor.”

Există multe invitații atractive disponibile pe tot continentul. La sfârșitul anului trecut, potrivit Time Out, Italia a anunțat că va plăti oamenilor 30.000 de euro pentru a se muta în unele dintre orașele sale rurale. „Statul are, de asemenea, o schemă de cumpărare a casei în valoare de 1 euro, cu opt case din St. Ilie scoase recent la vânzare pentru a stimula economia orașului.

Ofertele vin în mod firesc cu condiții atașate. Mulți preferă, de exemplu, familiile cu copii sau persoanele care plănuiesc să aibă copii odată ce s-au stabilit. De asemenea, au nevoie de asigurarea că intenționează să locuiască acolo mult timp.

„Ați dori să fiți plătit pentru a vă muta în Italia sau Spania?” întreabă Euronews, într-un articol care enumeră șase orașe „care au nevoie de noi rezidenți”.

Multe regiuni rurale europene se confruntă cu îmbătrânirea populației, pe măsură ce tinerii se mută în orașe sau aleg să nu aibă copii. Pentru a combate acest lucru, unele guverne locale îi încurajează pe străini să rămână acolo”.

Următoarea listă include unele dintre cele mai recente oferte.

Albinen, Elveția
Albinen din Alpii elvețieni, cu o populație de mai puțin de 250 de locuitori, se oferă să plătească mai mult de 50.000 de euro pentru ca familiile să se mute acolo.

„Satul pitoresc este situat pe un versant de munte în cantonul Valais, la puțin peste o oră cu mașina de celebra stațiune de schi Verbier”, explică Euronews.

Municipalitatea oferă 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro) pentru adulții sub 45 de ani pentru a se muta acolo și 10.000 de franci elvețieni (10.120 de euro) pentru fiecare copil.

Albinen

Programul este deschis mai întâi cetățenilor elvețieni sau străinilor eligibili care au locuit în Elveția suficient de mult pentru a obține un permis de ședere „C”.

De asemenea, solicitanții trebuie să locuiască într-o casă în valoare de cel puțin 200.000 CHF (202.310 EUR) și trebuie să se angajeze să locuiască în Albinen timp de 10 ani.

Bunga, Spania
Orașul Ponga din regiunea Asturias din nordul Spaniei oferă până la 3.000 de euro pentru familiile cu copii și până la 2.000 de euro pentru persoane sau cupluri fără copii. Familiile care se adaugă populației vor primi încă 3.500 de euro pentru fiecare copil născut în sat.

Amplasat în inima Munților Cantabrici, Ponga este un oraș și un municipiu de 600 de locuitori cu o Rezervație a Biosferei desemnată de UNESCO, foarte popular în rândul drumeților și la doar o oră de mers cu mașina de coastă.

Cu munții săi de culoare verde smarald, satul este cunoscut că a fost martorul trecerii culturii celtice. Este, de asemenea, cunoscut pentru produsele sale locale de înaltă calitate, inclusiv brânză, miere și mezeluri.

Ponga

Pentru a profita de ofertă, oamenii trebuie să accepte să locuiască acolo cel puțin cinci ani.

„Minunatul oraș Ponga din munții nordici ai Spaniei speră că noii cetățeni vor stimula economia locală în timp ce se bucură de două mii de ore de soare pe tot parcursul anului”, scrie Time Out.

„Bunga găzduiește o rezervație naturală majoră, ceea ce înseamnă că rezidenții au acces la trasee de drumeții frumoase, locuri uluitoare pentru observarea păsărilor și sporturi de aventură interesante. Costa Verde din apropiere oferă zile de plajă, în timp ce localnicii se pot bucura de un ritm de viață mai aglomerat în Gijon, care este cel mai apropiat oraș.”

Rubia, Spania
Satul Rubia, cu o populație de 1.400 de locuitori în regiunea de nord-vest a Galiției, la două ore și jumătate de mers cu mașina la est de Santiago de Compostela, va plăti noilor rezidenți – de preferință familii – până la 150 de euro pe lună pentru a trăi. Acolo.

Schema speră să crească numărul de elevi în școlile locale.

„Deși nu este o destinație populară în rândul străinilor, Rubia oferă peisaje uluitoare și un stil de viață liniștit. Creveții sunt bine conectați cu regiunea Galiția, precum și cu un aeroport din Santiago de Compostela cu zboruri către orașul Porto din Portugalia”, a scris Digital Émigré.

Galicia, Spania

Chirie ieftină
Grupul de expatriați adaugă două sate mici care oferă proprietăți vacante la chirie foarte mică:

Zestão, un mic sat cu mai puțin de 100 de locuitori din nord-vestul Spaniei, „are aproximativ 125 de proprietăți vacante pe care caută să le umple, așa că oferă noilor veniți șansa de a plăti doar 100 de euro în chirie”.

Satul Grigos din estul Spaniei, cu o populație de 130 de locuitori, „oferă oportunități de muncă și chirie gratuită pentru trei luni noilor veniți. După aceea, chiria va fi de doar 225 de euro pe lună, iar rezidenții vor primi încă 50 de euro pentru fiecare copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani.”

Caut nomazi digitali
După pandemia de Covid-19, nomazii digitali au devenit o țintă majoră pentru turism.

„Spre deosebire de turiștii tradiționali, lucrătorii de la distanță tind să rămână într-o zonă timp de câteva săptămâni sau luni, canalizând bani către locuințe locale, restaurante, supermarketuri, săli de sport, spălătorii și saloane”, scrie Travel Lifestyle.

Pentru a-i atrage, orașele și satele mici din întreaga lume au creat programe speciale, plăți în numerar și alte stimulente.

Potrivit site-ului, „Satele spaniole vor plăti nomazii până la 3.500 USD pentru a se reloca: Rețeaua Națională a Satelor Primitoare, care are aproximativ 30 de membri, încearcă să atragă muncitori străini îndepărtați în Spania, oferind spații de lucru în comun și cu viteză mare. . Internet și bani pentru a muta cheltuielile”.

Benarraba

Satele participante sunt „mici, ieftine și pline de farmec”. Articolul afirmă că costul vieții în acele locuri poate fi de până la 175 USD pe săptămână și nu mai mult de 475 USD și afirmă:

Benarraba, un oraș de cel mult 500 de locuitori din Malaga, în regiunea de nord a Andaluziei și Toloxo Un sat atractiv tot în Malaga, cu o populație de 2.250 de locuitori, este situat în munții din Sierra de las Nieves.

Oliete, un oraș din regiunea Aragoneză, are o populație de 343 de locuitori și o „scenă culturală și alimentară vibrantă”.

Oliet

Satul Cartango din Parcul Natural Gorbea din Țara Bascilor, cu o populație de 430 de locuitori.

Tejada, în insulele muntoase Canare, este un orășel „la doar o oră cu mașina de malul mării”.

San Vicente de la Sonceira se află în regiunea La Rioja și are o populație de 1.030 de locuitori.

Câteva spectacole italiene
Regiunea însorită din sud-vestul Italiei Calabria oferă până la 28.000 de euro pentru cei care doresc să se mute într-un sat de mai puțin de 2.000 de locuitori, relatează Euronews.

Inițiativa speră să combată depopularea, iar cei care doresc să aplice trebuie să aibă 40 de ani sau mai puțin și să se mute în zonă în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii. De asemenea, trebuie să înceapă o afacere sau să-și găsească de lucru.”

Presicce-Acquarica, Italia
Presicce-Acquarica din provincia Lecce din regiunea Puglia din sudul Italiei va plăti noilor rezidenți până la 30.000 de euro pentru a se muta acolo și încă 1.000 de euro pentru fiecare copil născut acolo.

Municipiul este format din două orașe – Presicce și Acquarica del Capo – înconjurate de peisaj rural și plantații de măslini.

Banii trebuie folosiți pentru achiziționarea și renovarea unei proprietăți neocupate înainte de 1991 din zonă – sunt multe – iar persoanele sau familiile trebuie să își transfere reședința oficială în oraș.

Detaliile exacte ale schemei, potrivit Euronews, sunt în curs de finalizare, iar aplicațiile se vor deschide pe site-ul consiliului local la sfârșitul acestui an.

Acquarica del Capo, Presicce, Salento, Apulia, Italia

Sardinia, Italia
Sardinia oferă 15.000 de euro persoanelor care doresc să se mute acolo, în încercarea de a aborda tendința de scădere a populației rurale.

Renumită pentru plajele sale cu nisip, cerul albastru și apele turcoaz, regiunea mediteraneană vrea să combată migrația în masă, iar guvernul a alocat 45 de milioane de euro pentru schema de relocare, suficienți pentru a acoperi 3.000 de granturi.

Pentru a fi eligibili pentru grant, oamenii trebuie să se mute într-un municipiu din Sardinia cu o populație mai mică de 3.000 de persoane, iar fondurile trebuie utilizate pentru achiziționarea sau renovarea unei case.

Destinatarii trebuie să locuiască acolo cu normă întreagă și să se înregistreze pentru reședința permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Vedere aeriană a caselor colorate din satul Bosa, Sardinia, Italia

Candela, Italia
Candela, un orășel din regiunea Puglia din sud-estul Italiei, cu o populație de aproximativ 2.700 de oameni, apare în lista „Țărilor care te vor plăti să locuiești acolo” publicată de Expatrite Group:

„Este unul dintre cele mai sigure orașe din Italia și are o arhitectură italiană clasică grozavă. Candela oferă single-urilor 800 €, cuplurilor 1.300 € și familiilor 2.000 € pentru a se muta în sat. Pentru a fi eligibili, noii veniți vor trebui să închirieze o proprietate în Candela pe care intenționează să locuiască cu normă întreagă, precum și să își asigure un loc de muncă care câștigă cel puțin 7.500 de euro pe an.”

Candela

Stimulente financiare pentru Grecia
„Grecia se află într-o situație dificilă, deoarece populația sa este în scădere și îmbătrânește”, a scris Digital Émigré. Rata natalității este scăzută și mulți oameni părăsesc țara. Acest lucru pune o presiune mare asupra sistemului grec de securitate socială și îngreunează Greciei să crească economic și să găsească destui muncitori calificați.”

O insulă din Grecia oferă stimulente pentru a-i încuraja pe nou-veniți și pentru a combate această tendință:

Insula Antikythera
Pe această insulă, la sud de Grecia continentală și la nord-vest de Creta, Biserica Ortodoxă Greacă a introdus un plan de a plăti familiile pentru a se muta acolo.

Antikythera

„Noii rezidenți vor primi o casă și un teren și vor primi 500 de euro pe lună în primii trei ani în care locuiesc acolo”, a scris grupul de experți. „Insula promite o viață liniștită la țară, cu plaje minunate și un climat grecesc minunat.”