Contrabanda cu solvenți chimici în combustibili: 3 arestări și confiscări impresionante -Video si Foto

În urma operațiunii, au fost efectuate trei arestări, confiscându-se peste 29 de tone de amestec de solvenți chimici și reținându-se patru autocisterne. În plus, încă opt persoane sunt implicate în acest caz și se află sub anchetă pentru presupuse încălcări ale Codului Național Vamal și a legilor care reglementează achiziționarea de produse și prestarea de servicii, precum și concurența.

Anchetatorii au beneficiat de informații adecvate înainte de a demara operațiunea. După investigații sub coordonarea Centrului de Coordonare Operațiuni (SEC), s-a stabilit că grupul importa solvenți chimici din Bulgaria și îi depozita într-o zonă din Attica de Vest. Aici, un rezervor cu combustibil lichid era alimentat cu solvenți și ulterior transferat către alte autocisterne care aprovizionau două stații de combustibil lichid în regiunea Attica.

În timpul operațiunii de capturare, un bărbat de 60 de ani a fost arestat în timp ce alimenta un rezervor la una dintre benzinării. Acesta încărcase anterior solvenții chimici din depozitul din Attica de Vest. Un alt bărbat de 32 de ani a însoțit autocisterna pe drumul către benzinărie.

Pentru a evita detectarea solvenților chimici ilegali, se pare că grupul a utilizat o placă electronică specială care a împiedicat înregistrarea acestora în sistemul de intrare-ieșire monitorizat de Autoritatea Independentă de Venituri Publice (IAPA).

Contrabanda cu solvenți chimici în combustibili: 3 arestări și confiscări impresionante -Video si Foto

Contrabanda cu solvenți chimici în combustibili: 3 arestări și confiscări impresionante -Video si Foto

 

De asemenea, nu au fost emise documente fiscale corespunzătoare în timpul vânzării de combustibil alterat-contrabandă.

Ca urmare, Autoritatea Independentă de Venituri Publice (A.A.D.E.) a sigilat una dintre benzinării pentru falsificarea sistemului de intrare-ieșire, în timp ce la cealaltă benzinărie s-au prelevat probe pentru examinarea calității combustibilului.

Pe lângă solvenții chimici și combustibilul lichid confiscat, au fost găsite și reținute diverse bunuri, inclusiv vehicule, telefoane mobile și sume de bani. Impozitele și taxele lipsă au fost estimate la 43.897,39 euro.

Persoanele arestate au fost transferate la autoritățile competente pentru continuarea procesului penal.

Share the news with your friends