Arestări în Larisa după acuzații de luare de ostatici și exploatare a unui cioban român timp de 9 luni

Doi crescători de animale din Larisa au fost arestați de către polițiștii Direcției de Securitate Larissa sub acuzația gravă de luare de ostatici umani, în calitate de complici în scopul exploatării prin muncă, ca urmare a unei plângeri depuse de un cetățean român în vârstă de 62 de ani.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a reclamat Ambasadei României că cei doi crescători din Larisa l-au “bătut” și l-au “izolat” într-o stână timp de aproape 9 luni și, mai mult, i-au confiscat documentele de identitate, neplătindu-i câștigurile.

Conform informațiilor disponibile, în ianuarie anul trecut, bărbatul în vârstă de 62 de ani a acceptat să lucreze ca cioban la stâna unui bărbat în vârstă de 44 de ani din Larisa. După doar 2-3 zile de muncă, observând că condițiile de lucru nu sunt adecvate, bărbatul de 44 de ani l-a agresat fizic, lovindu-l în față și în piept, în prezența unui fermier în vârstă de 42 de ani, și i-a confiscat documentul de identitate.

Polițiștii de la Direcția de Securitate Larissa au intervenit în urma raportului Ambasadei României și au identificat bărbatul în vârstă de 62 de ani la stână, după care i-au arestat pe cei doi crescători.

Astăzi, cei doi suspecți vor fi prezenți în fața Procurorului de Primă Instanță din Larisa, pentru a-și da propriile explicații cu privire la acuzațiile aduse, iar organul de Inspecție a Muncii va fi informat în cadrul investigației acestui caz.

Share the news with your friends