Coronavirus: Fără autotestare după Paște pentru elevii din școli – Ce se va aplica măștilor

Fără autotestare după Paște

Sunt așteptate anunțuri pentru măsurile de precauție care se vor aplica în sălile de clasă, unde copiii s-ar fi îmbolnăvit.

Fără autotestare, dar cu măști, elevii se vor întoarce la școli după vacanța de Paște, a declarat secretarul general al Ministerului Educației, Alexandros Koptsis.

Sunt așteptate anunțuri pentru măsurile de precauție care se vor aplica în sălile de clasă, unde copiii se vor îmbolnăvi, a punctat el.

Vorbind la emisiunea „Conexiuni”, domnul Koptsis a explicat că „există o stabilizare a populației și o reducere a cazurilor în comunitatea educațională”, în timp ce a adăugat că în majoritatea țărilor europene nu mai este necesară testarea de autodiagnostic.

În urma recomandărilor Comitetului de experți, ministerul, dl Koptsis a continuat, a fost de acord, ținând cont de faptul că „s-a îmbunătățit vremea și măsurile au funcționat”.

În ceea ce privește sfârșitul anului școlar, domnul Koptsis a informat că ultima zi de cursuri pentru grădinițe și școli primare este 15 iunie, pentru licee 30 mai și pentru licee 20 mai.

Examenele la liceu vor avea loc în perioada 1-15 iunie și la liceu în perioada 23 mai – 15 iunie.

În ceea ce privește Examenele Panhelene, pentru studenții GEL sunt programate în perioada 1-15 iunie, pentru EPAL în perioada 1-17 iunie, în timp ce în perioada 18-30 iunie se vor examina cursurile speciale.

De mâine va fi suspendată o amendă de 100 de euro pentru cei care nu au fost vaccinați de mai bine de 60 de ani