Un incendiu masiv în Keratia are ca rezultat operațiuni masive de salvare și evacuare (video și fotografii)

Rezumatul stirilor

Un incendiu major a izbucnit în zona Keratia, la sud-vest de așezarea Plaka, duminică dimineață, distrugând case și forțând evacuarea a zeci de locuitori. Incendiul a izbucnit înainte de ora 12:00 și a dus până acum la 52 de operațiuni de salvare și evacuarea a zeci de locuințe.

Detalii stiri:

Echipele de pompieri terestre și aeriene se luptă să stingă incendiul, care a fost atenuat de vânturile puternice, făcând controlul incendiului extrem de dificil. Primarul din Lavriotiki, Dimitris Lucas, a confirmat că situația este foarte periculoasă, menționând că incendiile au ars deja locuințe din zonă.

În zona Agios Konstantinos, echipele de pompieri se confruntă cu o provocare majoră în a împiedica incendiul să ajungă în Parcul Național Sounion. Unitățile aeriene continuă operațiunile de stingere a incendiilor din aer, în timp ce rezidenții locali contribuie la sprijinirea eforturilor în toate modurile posibile. Începând cu ora 16 p.m., au fost înregistrate patru puncte fierbinți majore în zonă, cu rafale de vânt care depășesc 9 Bft.

În condițiile actuale, poliția rutieră a emis indicații de deviere a traficului în zona Lavryotiki pentru a facilita deplasarea echipelor și a personalului de urgență. Printre metodele convertite:

  1. Strada Veche Lavrion și Drumul Regional Keratia-Anafysos
  2. Strada Veche Lavrion și Strada Lavrion
  3. Kamarizis și strada Lavrion
  4. Profitis Elias și Barnethus (Legrina)
  5. Intersecția Megala Pivka (Centerina)
  6. Kamaresa și Maronia (Agios Konstantinos)
  7. Atena, Sounion și strada Agia Paraskevi

Keratia - Un incendiu masiv în Keratia are ca rezultat operațiuni masive de salvare și evacuare (video și fotografii)

Keratia - Un incendiu masiv în Keratia are ca rezultat operațiuni masive de salvare și evacuare (video și fotografii)

Lucas a subliniat că eforturile mari depuse de forțele terestre și aeriene vizează în principal prevenirea răspândirii incendiului în parcul național, subliniind că baza aeriană nu este în pericol. Pe măsură ce vânturile puternice continuă, toate părțile depun eforturi neîncetate pentru a controla situația și a preveni pagube suplimentare.