Blocajele din cauza autobuzelor turistice paralizează traficul în Atena

Autobuzele turistice exacerba criza traficului din Atena

Atena – Autobuzele turistice parcate aleatoriu în inima Atenei provoacă o criză de trafic înăbușitoare, mai ales în timpul verii, deoarece aceste aglomerații devin mai severe din cauza lipsei infrastructurii de parcare și a planificării inadecvate.
Puncte de sufocare

Se estimează că există aproximativ 250-300 de autobuze turistice care cutreieră constant zona istorică, ceea ce crește presiunea pe străzi vitale precum strada Amalias și Vasilios Constantinou. „Lungimea autobuzului turistic este echivalentă cu patru mașini, ceea ce provoacă congestionare majoră a traficului în zonele principale”, a declarat Kimon Logothetis, consultant în managementul traficului.

Proceduri curente

Ca răspuns la această problemă, poliția rutieră a împiedicat staționarea autobuzelor turistice pe strada Amalias. Cu toate acestea, soluțiile temporare utilizate, cum ar fi precizarea unor puncte de oprire specifice, au contribuit doar la ocuparea benzilor de circulație fără a oferi o soluție eficientă.

Nevoia de soluții permanente

Piața Dionysus de sub Acropole poate găzdui doar 11 autobuze, ceea ce nu este suficient pentru a satisface cererea în creștere. Logothetis a subliniat necesitatea dezvoltării infrastructurii dedicate stațiilor de autobuz turistic pentru a reduce povara de pe străzile Atenei.
Impactul navelor de croazieră

Sosirea navelor de croazieră în portul Pireu contribuie la exacerbarea crizei, întrucât fiecare navă poate avea nevoie de între 15 și 20 de autobuze pentru a transporta turiștii în centrul orașului.
Propuneri de viitor

Autoritatea municipală a pregătit un plan de dezvoltare a pieței de apă din Valero și este programată să aibă loc o întâlnire cu părțile interesate săptămâna viitoare pentru a discuta soluții durabile.