Alertă cu privire la Inșelătoria prin E mail ce Pretinde Legături cu Liderul ELAS și Interpol

O nouă schemă de înșelătorie prin e-mail a apărut recent, folosind detalii false despre liderul Poliției Elene și sigla Interpol. Persoanele înșelătoare continuă să încerce să păcălească oameni nevinovați prin trimiterea de mesaje frauduloase care pretind a proveni de la șeful poliției grecești, locotenentul general Lazaros Mavropoulos.

Acești escroci utilizează aceste informații într-o scrisoare falsă pretinsă a fi de la autoritățile de audit competente, cu scopul de a înșela utilizatorii de internet, sugerând că destinatarul este implicat în infracțiuni grave, cum ar fi pornografia.

Într-o încercare de a face această scrisoare să pară autentică, acești escroci au folosit sigla Ministerului Protecției Cetățenilor, Poliției Elene și Interpol, precum și o imagine falsă a unui sigiliu cipriot și o semnătură presupusă a șefului Republicii Elene. Ei încearcă să creeze impresia că această scrisoare provine de la Poliția greacă.

O nouă înșelătorie cu un e-mail care conține detaliile liderului ELAS și o siglă Interpol

Este important de menționat că acest mesaj e-mail este evident fals și fraudulos și este trimis de către indivizi care încearcă să înșele cetățenii pentru a obține profit financiar ilegal.

Pentru a evita căderea victimă acestor escroci, cetățenii sunt sfătuiți să nu răspundă la acest mesaj și să-l șteargă imediat. De asemenea, trebuie să evite să deschidă orice fișiere atașate, pentru a preveni posibila infectare cu software rău intenționat.

Pentru mai multe informații și pentru a fi la curent cu aceste tipuri de înșelătorii, puteți consulta imaginea atașată care prezintă un exemplu din mesajul e-mail și din scrisoarea frauduloasă.