Grecia ocupă locul al doilea în lume, cu 617 plaje cu steag albastru în 2023

Cu 617 plaje, 18 porturi de agrement și 6 bărci de croazieră, Grecia a câștigat premiul internațional de calitate „Steagul Albastru pentru 2023” și s-a clasat pe locul al doilea pentru al doilea an consecutiv la nivel mondial.

Cu 617 plaje premiate, Grecia este din nou pe locul al doilea din 52 de țări din întreaga lume.

De menționat că pentru prima dată premiile pentru plaje au depășit 600, iar dintr-un total de 52 de țări participante la program, Grecia deține 15% din plajele premiate.

Provincia Chalkidiki apare prima în Grecia, cu 94 de steaguri, în timp ce Attica are 18 steaguri.

Și în 2022, Grecia se află din nou pe locul doi în lume, cu 581 de plaje, 15 porturi de agrement și 6 bărci de croazieră.

„Steagul albastru” este cel mai recunoscut și răspândit simbol al calității mediului din lume. A fost acordat din 1987, plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc criteriile stricte ale premiului.

Una dintre condițiile necesare pentru acordarea litoralului cu „steagul albastru” este ca calitatea apei din acesta să fie „excelentă”. Programul nu acceptă niciun alt rating de calitate, decât „bun”. Premiul durează un an.

În plus, restul celor 33 de standarde generale pentru coaste (38 pentru porturile de agrement și 51 pentru bărci), care se referă la curățenia, organizarea, informarea, siguranța scăldatorilor și a vizitatorilor, protecția bogăției naturale a coastei și a spațiului de coastă și mediu. conștientizarea, trebuie de asemenea luată în considerare.

„Stavilul albastru” poate fi retras și dacă verificările de calitate din timpul anului constată încălcări ale calității serviciilor și este mai scăzută decât era la momentul acordării premiului.