Un turist român a fost arestat la Acropole pentru furtul a două bile de marmură și a declarat ulterior că nu știa că acest lucru este interzis

Incidentul a avut loc marți dimineața (19/9) când un gardian al sitului arheologic al Acropolei l-a observat pe turistul român pe Sfânta Stâncă, după ce acesta și-a sprijinit mâna pe monumentul Propileilor.

Simțind că ceva nu este în regulă, gardianul s-a apropiat de turist și, după o investigație rapidă, a constatat că acesta avea două piese de marmură din situl arheologic în mâini.

Turistul a fost escortat imediat la intrarea în șantier, unde a fost întâmpinat de polițiștii Subdirecției de Patrulare. El le-a spus ofițerilor: “Nu am făcut nicio pagubă. Bilele au fost doar detașate.”

Cu toate acestea, bărbatul a fost ulterior arestat sub acuzația de furt calificat și încălcarea legii privind “protecția Antichităților și a Patrimoniului Cultural în general”. El a susținut în fața poliției că nu știa că acțiunea sa este ilegală și că nu a cauzat niciun fel de deteriorare a monumentului, argumentând că bilele au fost deja desprinse.

Bilele au fost confiscate și trimise Fiscului pentru Antichități în vederea unei evaluări arheologice. Persoana arestată urmează să fie prezentată astăzi la Parchetul din Atena în cadrul procedurii automate.

 

 

 

Share the news with your friends