Serviciile secrete britanice dezvăluie un „punct de cotitură” în războiul din Ucraina

Serviciile secrete britanice

Serviciile de informații militare britanice au dezvăluit, joi, că invazia rusă a Ucrainei s-a oprit în mare măsură pe toate fronturile, forțele ruse suferind pierderi grele fără a realiza progrese reduse pe uscat, pe mare sau pe aer în ultimele zile.

Ministerul britanic al Apărării a spus: „Rezistența ucraineană rămâne puternică și bine coordonată”.

„Marea majoritate a terenurilor ucrainene, inclusiv toate orașele importante, sunt încă în mâinile ucrainenilor”, a adăugat ea.

Acest lucru vine în paralel cu o terță parte care furnizează bilanțul morților armatei ruse în bătăliile care durează de 3 săptămâni.

Ziarul american „New York Times”, citând oficiali din serviciile de informații din Statele Unite, a raportat că „estimări conservatoare” indică moartea a 7.000 de soldați ruși, un număr care depășește decesele armatei americane în războaiele din Irak și Afganistan de peste 20 de ani. .

Potrivit datelor oficiale ucrainene, armata rusă a pierdut peste 13.000 de soldați de la izbucnirea războiului din 24 februarie.

În ceea ce privește Rusia, aceasta a recunoscut la începutul lunii martie doar o pierdere de puțin sub 500 de soldați, iar de atunci nu a publicat noi cifre.

În încercarea de a arăta „pierderile grele” din rândurile forțelor ruse, „New York Times” a făcut o comparație și a spus că armata americană a pierdut în 36 de zile aproximativ 7.000 de pușcași marini în timpul bătăliei de la Iwo Jima din Japonia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este una dintre cele mai intense bătălii din lume, cea mai înverșunată a armatei SUA din istoria sa.

În schimb, armata rusă a pierdut același număr de morți în războiul din Ucraina, dar în doar 20 de zile.

Jaf armat la o bancă de pe strada Segro