STASY: Campanie de informare privind utilizarea obligatorie a măștilor în mass-media

STASY: Campanie de informare privind utilizarea

O nouă campanie de informare, axată pe utilizarea obligatorie a măștii în transportul urban de masă (MME), a fost lansată în stațiile, stațiile și trenurile Transporturilor Fixe (STASY).

Inițiativa comună a Ministerului Infrastructurii și Transporturilor, OASA și STASY, își propune să „transmite” mesajul obligației, dar și importanța purtării măștii în MMM către publicul pasager, într-o perioadă în care se înregistrează o creștere utilizarea MMM și de la vizitatorii străini ai țării noastre.

Folosind propriile medii, STASY informează pasagerii că folosirea unei măști de protecție respiratorie înaltă (FFP2 sau ΚN95) sau, alternativ, a unei măști duble (chirurgicale și textile) rămâne obligatorie în transportul public. În caz de nerespectare a măsurilor sanitare se aplică de ELAS o amendă administrativă de trei sute de euro.

Aceste informații sunt acum transmise publicului pasager în limba greacă și engleză și sunt tipărite pe autocolante mari de pe peroanele gării, autocolante de podea în fața automatelor de validare a biletelor, afișe și bannere în arhivele gării, aviziere și casele de bilete, precum și ca și autocolante pe toate ușile trenului STASY. Totodată, prin mesaje audio la stațiile și stațiile de metrou și tramvai, precum și în interiorul tuturor trenurilor în limba greacă, engleză, germană și franceză, pasagerilor li se reamintește obligația de a purta mască atunci când călătoresc.

Noua campanie de informare, conform informațiilor de la STASY, a început deja să se desfășoare în metrou și tramvai și va rămâne în „aer” pe toată durata verii. O importanță deosebită se acordă stațiilor din rețea care sunt porți de intrare și ieșire pentru vizitatori, precum aeroportul și stațiile Pireu, precum și stațiile cu trafic turistic crescut, precum Syntagma, Monastiraki, University, Omonia și Acropolis.

Stația de metrou „Monastiraki” este evacuată – Apel cu bombă