Asociația Farmacilor din Salonic.. Lipsesc aproximativ 300 de medicamente din farmacii

Asociația Farmacilor din Salonic a tras un semnal de alarmă cu privire la deficitul a circa 300 de medicamente din farmacii, inclusiv preparate pentru diabet, hipertensiune, inimă și aparate respiratorii, precum și antibiotice și antiinflamatoare.
Potrivit asociației, situația va deveni dificilă, mai ales că companiile își închid porțile vara, iar pentru stocurile actuale există un pericol clar, care nu vor fi suficiente pentru a răspunde nevoilor cetățenilor.

Asociația a spus că lipsa medicamentelor este o problemă cronică legată de preparatele companiilor multinaționale care se vând în Grecia la prețuri mult mai mici față de străinătate, ceea ce crește foarte mult interesul acestora pentru export.

Rezultatul este că medicamentele vor fi exportate în străinătate. lăsând pacienţii greci fără protecţie şi punând în pericol sănătatea publică.
Asociația a adăugat: „Din păcate, unii insistă să considere medicamentul ca pe o marfă, iar acesta este motivul pentru care prețurile medicamentelor nu respectă regulile pieței”.

Share the news with your friends