Prim ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis promite servicii de sănătate de înaltă calitate și inspectează renovarea rapidă a unei clinici

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei, a efectuat o vizită la Spitalul „G. Papanikolaou” din Salonic pentru a inspecta îndeaproape Clinica de Pneumologie a Sistemului Național de Sănătate, care a fost complet renovată în urma unui incendiu din aprilie 2022. El a remarcat că renovarea acestei clinici s-a realizat rapid și cu resurse provenite din Fondul de Recuperare, iar începând de săptămâna viitoare, pacienții vor putea beneficia de serviciile acesteia.

Prim ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis promite servicii de sănătate de înaltă calitate și inspectează renovarea rapidă a unei clinici

Prim-ministrul a subliniat angajamentul său pentru dezvoltarea unui nou Sistem Național de Sănătate modern, care să fie unul dintre cele mai bune din Europa. A menționat că guvernul va accelera ritmul de implementare a acestui plan pentru a asigura că toți grecii au acces la servicii de sănătate de înaltă calitate.

În timpul vizitei, Mitsotakis a felicitat personalul spitalului și a mulțumit Fondului de Recuperare pentru mobilizarea resurselor necesare finalizării rapide a proiectului. El a subliniat importanța investițiilor în infrastructura sistemului de sănătate și a dezvăluit planurile de a aloca fonduri considerabile pentru construirea unei noi clădiri pentru terapie genetică și celulară la Spitalul „Papanikolaou”.

Prim ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis promite servicii de sănătate de înaltă calitate și inspectează renovarea rapidă a unei clinici

Mitsotakis a menționat că aceasta este doar o parte a proiectelor generale pentru îmbunătățirea sectorului sănătății din Grecia, care includ restructurarea majoră a serviciului de ambulanță (EKAB), îmbunătățiri în departamentele de urgență și în centrele de sănătate din întreaga țară. Totodată, el a subliniat angajamentul de a adăuga noi directori și de a angaja 10.000 de noi lucrători în sistemul de sănătate.

Ministrul Sănătății, Michalis Chrysochoidis, a asigurat că eforturile de modernizare și îmbunătățire a spitalelor vor continua pentru a oferi un Sistem Național de Sănătate mai uman și mai atractiv, care să satisfacă cerințele poporului grec.

Renovarea Clinicii de Pneumologie de la etajul II al spitalului, cu o suprafață totală de 1.000 mp, a fost finalizată într-un timp scurt și a fost finanțată exclusiv din Fondul de Recuperare. Prim-ministrul a petrecut timp discutând cu personalul medical și administrativ al clinicii și le-a exprimat recunoștința pentru eforturile lor.

Mitsotakis a fost însoțit în vizita sa de către ministrul Sănătății, ministrul adjunct al sănătății, guvernatorul Spitalului General 3 și guvernatorul Spitalului Dionysis Manolopoulos.