Avertisment pentru cei infectați cu corona.. o „boală gravă” bate la uși

Avertisment pentru cei infectați cu corona

Noi avertismente emise de experții în sănătate cu privire la repercusiunile pe termen lung ale persoanelor infectate cu virusul Corona, care pot contracta boli grave ulterior.

Un studiu a constatat că persoanele care au fost infectate cu virusul Corona au avut cu 28% mai multe șanse de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit ziarul britanic „The Sun”.

Diabetul afectează sute de milioane în întreaga lume și este o boală care are ca rezultat incapacitatea organismului de a procesa corect zahărul sau carbohidrații din alimente.

Medicii de la Universitatea Heinrich Heine din Germania au spus că umflarea cauzată de reacția imună la virusul Corona poate distruge celulele care produc insulină, hormonul care controlează absorbția zahărului.

Într-un studiu efectuat pe 35.865 de persoane care au fost testate pozitiv pentru virus, ei au descoperit că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 era cu 28% mai mare decât cel al persoanelor care nu aveau virusul.

Profesorul Wolfgang Rathmann a spus: „Infecția cu Covid-19 poate duce la diabet prin reglarea sistemului imunitar”.

„Pacienții pot fi expuși riscului de a dezvolta diabet din cauza obezității sau prediabetului, iar stresul pe care l-a pus coronavirusul asupra corpului lor a accelerat acest lucru.”

El a spus că creșterea în greutate și lipsa exercițiilor fizice în timpul blocării ar fi putut agrava problema, ambele fiind cunoscute că cresc riscul de diabet.

Serviciile secrete britanice dezvăluie un „punct de cotitură” în războiul din Ucraina