Premierul a anunțat programe pentru șomerii de lungă durată peste 45 de ani

Premierul a anunțat programe pentru șomerii

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a anunțat extinderea programului de ocupare a forței de muncă DYPA (fostul OAED) pentru șomerii de lungă durată cu vârsta cuprinsă între 55 și 67 de ani pentru a crea 6.500 de locuri de muncă suplimentare și lansarea unui nou program, care va acoperi 10.000 de șomeri de lungă durată peste 45 de ani. ani de vârstă. în timpul discuţiei pe care a avut-o cu beneficiarii programului.
Vorbind cu femei și bărbați care se numără printre cei 8.000 de vârstă 55-67 de ani care și-au găsit acum de lucru în municipii, regiuni, spitale, fonduri de asigurări, KEP și alte NPDD datorită programului existent, dl Mitsotakis a anunțat că totalul de 8.500 de posturi care prognozat până în prezent va crește la 15.000, cu un buget de 117 milioane de euro.

În ceea ce privește noul program de ocupare a șomerilor de lungă durată cu vârsta peste 45 de ani, din sectorul privat, acesta se va concentra pe zone care sunt considerate buzunare de șomaj ridicat. Cu un buget de 120 de milioane de euro, va fi finanțat din Fondul de Recuperare cu scopul de a începe implementarea sa imediat, va avea o durată de la 12 până la 18 luni și va acorda un salariu lunar și subvenție de contribuție de la 653 la 746 de euro. pentru crearea de noi locuri de muncă.

„Există un stereotip în Grecia, că politica socială trebuie să aparțină anumitor zone ideologice. Cred că am demonstrat în practică că nu este cazul”, a spus premierul, menționând că statul are cunoștințele și resursele pentru a reduce drastic șomajul și a crește ocuparea forței de muncă.

Începe programul de preinstalare a pompierilor europeni în țara noastră