13 persoane au fost arestate după ce un incendiu a izbucnit într-o pădure de pini de pe Insula Hydra din cauza artificiilor de la un iaht de lux

Rezumatul stirilor
Un incendiu major a izbucnit într-o pădure rară de pini de pe Insula Hydra, ca urmare a focurilor de artificii lansate de pe un iaht de lux. De asemenea, 13 pasageri de pe iaht au fost arestați și vor fi aduși în fața instanțelor din Pireu.

Detalii despre știri

Vineri seara, Insula Hydra a asistat la un incident grav, deoarece artificiile lansate de pe un iaht de lux au provocat un incendiu masiv în pădurea rară de conifere a insulei.

Incendiul s-a produs în jurul orei 22.45 într-o zonă împădurită, inaccesibilă, lângă plaja din Agios Nikolaos. Potrivit martorilor oculari, pasagerii iahtului făceau o petrecere și declanșau focuri de artificii, care au dat foc pădurii. Căpitanul unei bărci mici a văzut accidentul și a anunțat imediat autoritățile portuare.

Echipele de pompieri s-au deplasat rapid, cu cinci pompieri voluntari de pe insulă intervenind și un elicopter li s-a alăturat la prima lumină pentru a arunca apă pe flăcări. “Incendiul ne-a ținut treji toată noaptea. Era într-o zonă inaccesibilă și pompierii voluntari au încercat din prima clipă până la miezul nopții în condiții dificile din cauza valurilor aspre. Odată cu prima lumină a zilei a venit primul vehicul aerian”, Hydra. Primarul Giorgos Koukoudakis a declarat sâmbătă dimineața pentru Action24 TV.

play-sharp-fill

Primarul Koukoudakis a adăugat: „Vreau să-mi exprim nemulțumirea față de comportamentul nesăbuit al unor oameni, care pune în pericol o întreagă insulă și mediul înconjurător”. El a subliniat că municipalitatea va lua măsuri legale împotriva autorilor acestei infracțiuni.

Datorită informațiilor căpitanului ambarcațiunii învecinate, autoritățile au reușit să localizeze iahtul care a fost închiriat de cetățeni străini. Sâmbătă după-amiază, iahtul ajunsese la portul de agrement Vouliagmeni din sud-estul Atticii, unde autoritățile portuare se aflau deja la bord.

13 persoane au fost arestate după ce un incendiu a izbucnit într-o pădure de pini de pe Insula Hydra din cauza artificiilor de la un iaht de lux

13 persoane au fost arestate după ce un incendiu a izbucnit într-o pădure de pini de pe Insula Hydra din cauza artificiilor de la un iaht de lux

Potrivit informațiilor, grupul care a închiriat iahtul sunt cetățeni ai Kazahstanului. Autoritățile portuare și pompierii continuă să investigheze și sunt posibile arestări suplimentare, a informat presa.

Grecii de pe rețelele de socializare își exprimă întrebări despre dacă noile legi dure și amenzile grele se vor aplica și străinilor implicați.

Cele 13 persoane arestate riscă pedepse severe și vor fi aduse la tribunalele Pireu duminică după-amiază.

Într-un comunicat emis de Pompieri în data de 22 iunie 2024, acesta a precizat că incendiul a fost provocat de bombe incendiare aruncate de pasagerii iahtului în seara zilei de 21 iunie 2024. Declarația a confirmat că autoritățile au confiscat barca și i-ar prezenta luni dimineața pe deținuți în fața procurorului penal din Pireu.

Pompierii sezonieri mai subliniază pe rețelele de socializare că „incendiul a fost provocat de o barcă care a aruncat focuri de artificii și a ars singura pădure de pini de pe insulă într-un loc dificil, fără drum”. Autoritățile s-au bazat pe mărturia căpitanului bărcii vecine care a asistat la accident.

Astfel, investigațiile continuă pe fondul așteptărilor că vor fi impuse sancțiuni stricte celor responsabili de acest dezastru ecologic.