sanatatea

Nou studiu: Carnea procesată poate crește riscul de demență, cancer, boli de inimă și diabet

Un studiu american recent a arătat că consumul de carne roșie procesată poate crește riscul de demență. Această descoperire a venit după ce au urmărit peste 100.000 de oameni de-a lungul a patru decenii.
Rezultatele sugerează că consumul de carne roșie procesată precum slănină, hot dog, cârnați și salam poate crește riscul de declin cognitiv cu 14% comparativ cu cei care le consumă în cantități mai mici. Studiul, care a fost prezentat la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer din Statele Unite, a evidențiat și faptul că înlocuirea acestor cărni cu alimente sănătoase precum nucile, fasolea sau tofu poate reduce riscul de demență cu 23%.

Numărul de persoane cu demență la nivel global este de așteptat să se dubleze la 153 de milioane până în 2050. Dieta și impactul acesteia asupra riscului de declin cognitiv a fost în centrul cercetărilor efectuate de experți care au urmărit sănătatea asistentelor și lucrătorilor din domeniul sănătății din Statele Unite. state.

S-a demonstrat anterior că carnea roșie procesată crește riscul de cancer, boli de inimă și diabet de tip 2, iar cercetătorii americani spun că au descoperit și o posibilă legătură cu demența.
Deși studiul a găsit o relație între consumul de carne roșie procesată și un risc crescut de demență, cercetătorii subliniază că nu a dovedit o relație directă de cauzalitate. Cercetătorii sugerează că oamenii care evită aceste cărnuri pot fi mai conștienți de sănătate în general și pot evita alte obiceiuri nesănătoase care contribuie la un risc crescut de demență.