Primul caz suspect de „variola maimuțelor” a fost descoperit la Paris

Primul caz suspect de „variola maimuțelor”

Ministerul francez al Sănătății a anunțat descoperirea primului caz suspect de variolă a maimuței pe pământul francez în regiunea Paris/Ile-de-France, pe fondul indicațiilor de răspândire a virusului în întreaga lume.

Virusul variolei maimuțelor provoacă simptome de febră și o erupție cutanată caracteristică în care apar umflături pe piele. De obicei este ușoară, dar există două tulpini principale ale acesteia, dintre care una este tulpină Congo, care este cea mai periculoasă, cu o rată a mortalității de până la 10 la sută, și tulpina din Africa de Vest, cu o rată a mortalității de aproximativ 1. procente din cazuri.

Spania și Portugalia anunțaseră că au înregistrat peste patruzeci de cazuri confirmate sau suspectate de variola maimuță, o boală rară în Europa.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că dorește să evidențieze, în cooperare cu Marea Britanie, infecțiile cu variola maimuțelor care au fost descoperite în această țară de la începutul lunii mai, în special în comunitatea gay.

Miercuri seara, autoritățile locale de sănătate din regiunea Madrid au anunțat descoperirea a 23 de cazuri suspecte de variola maimuțelor, o boală endemică în Africa de Vest.

Scăderea treptată a vremii rea – Drum deschis în Evia, case inundate