7 obiceiuri sănătoase care reduc riscul de accident vascular cerebral

7 obiceiuri sănătoase care reduc riscul

Un studiu recent a constatat că respectarea a șapte obiceiuri sănătoase poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral, potrivit ziarul britanic „Daily Mail”.

Accidentul vascular cerebral afectează peste 100.000 de britanici în fiecare an și provoacă 38.000 de vieți, ceea ce îi face una dintre principalele cauze de deces în Marea Britanie.

În America, accidentul vascular cerebral afectează 800.000 de oameni în fiecare an și duce la 137.000 de decese.

Vârsta înaintată, hipertensiunea arterială, fumatul, obezitatea, un stil de viață sedentar și diabetul sunt toate cunoscute pentru creșterea riscului de accident vascular cerebral.

Cercetătorii de la Universitatea Texas din Houston au spus că au urmărit 11.500 de adulți de vârstă mijlocie din Statele Unite, timp de aproape 30 de ani.

Ei au adăugat: „Scopul studiului a fost de a observa modul în care stilul de viață al adulților le afectează riscul de accident vascular cerebral”.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că respectarea a 7 obiceiuri sănătoase concepute de Asociația Americană a Inimii și numite „Life’s Simple 7”, reduce riscul de accident vascular cerebral cu aproape 50 la sută.

Cele șapte obiceiuri includ menținerea unei alimentații bune, exerciții fizice regulate, evitarea fumatului, pierderea în greutate, menținerea tensiunii arteriale normale, controlul colesterolului și scăderea zahărului din sânge.

Grecia.. Pregătiți-vă pentru cel mai rău caz dacă gazul rusesc este întrerupt complet