Atenționare nouă pentru furtuni în Attica – Timp și hărți

Astăzi, vremea în Attica rămâne ploioasă, iar furtunile se apropie în câteva ore.
În toată țara se vor înregistra astăzi ploi și furtuni, iar Attica va avea parte de furtuni în jurul prânzului și după-amiaza.

Miercuri, condițiile se vor ameliora, dar de joi și până în weekend se așteaptă o nouă perioadă de vreme nefavorabilă. Vestea bună este că săptămâna viitoare se preconizează venirea verii.

Cu toate acestea, pentru astăzi vremea va fi instabilă și există avertizări meteo pentru condiții severe în mai multe zone, fiind furnizate hărți cu prognoza orelelor cu vreme rea.

Potrivit informațiilor, marți este o zi caracterizată de instabilitate meteorologică, cu ploi și furtuni locale în orele calde ale zilei în zonele continentale. De asemenea, în orele dimineții se așteaptă ploi locale sau furtuni în nordul continentului, estul Tesaliei și nord-vestul Egeei.

În mod concret, sunt prognozate ploi sau furtuni locale în nordul țării, estul Tesaliei, nordul Eviei și în Sporade. În timpul prânzului și după-amiaza, furtunile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, inclusiv în munți și în zona semimuntoasă a Cretei.

Fenomenele meteorologice din Epir vor fi local intense și însoțite de fulgere, iar în orele calde ale zilei se așteaptă furtuni și în Attica. Fenomenele de după-amiază vor slăbi treptat și se vor încheia.

Hărțile meteo cu prognoza orelelor de precipitații:

meteo broxes

meteo 2 kairos

Conform hărților, ploile vor afecta Attica și zonele Atenei între ora 12 și 15, continuând până la ora 18 în timpul după-amiezii.