Atena.Sfidarea legii în suburbiile de sud: 7 arestări într-un caz de extorcare și violență

Un grup de șapte persoane a fost supus urmăririi penale de către Parchetul din Atena, în legătură cu mai multe infracțiuni comise în suburbiile de sud. Acestea au fost implicate în acțiuni de extorcare, protecție nelegală a magazinelor, agresiuni fizice și practici de cămătărie.

Concret, cei șapte indivizi sunt urmăriți penal pentru următoarele infracțiuni: participare la o organizație criminală, conducerea unei organizații criminale, extorcare prin constrângere, vătămare corporală gravă, vătămare corporală periculoasă, încălcarea legilor privind armele și rezistență la autorități.

Suspecții au fost interogați în timpul anchetei și li s-a solicitat să-și ceară scuze. De asemenea, au fost emise trei mandate de arestare pentru alte persoane implicate în acest dosar.

Se observă că această rețea infracțională a utilizat violența, în special asupra proprietarilor de centre de divertisment nocturn, pentru a extorca sume semnificative de bani. Conform estimărilor, aceste sume ajungeau la 500 de euro pe săptămână, în funcție de traficul fiecărui magazin.

Într-un anunț făcut de ELAS (Poliția Națională din Grecia), s-a menționat că o organizație criminală implicată în extorcarea proprietarilor de magazine medicale, comiterea de agresiuni grave și periculoase și încălcarea legilor privind armele a fost destructurată.

Până în prezent, au fost arestați șapte membri ai acestei organizații, în timp ce există încă trei persoane în curs de cercetare în acest dosar. S-au înregistrat nouă cazuri de extorcare, cu atacuri sporadice asupra comercianților, iar în nouă magazine s-a descoperit existența unui sistem de “protecție”.

În cadrul operațiunii, au fost confiscate mai multe articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, două veste antiglonț, o pușcă, 31 de cartușe de vânătoare, 41 de tablete și fiole anabolizante, trei seringi cu substanțe anabolizante, cătușe, o armă albă, 3.860 de euro în numerar, opt telefoane mobile, patru motociclete și cinci mașini.

Procuratura pentru infracțiuni împotriva vieții și proprietății a destructurat o organizație criminală, iar în primele ore ale zilei de ieri, luni, 12 iunie 2023, poliția a efectuat o operațiune coordonată pentru arestarea celor șapte membri ai organizaţiei.