Greva medicilor din spitalele grecești este un strigăt pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și consolidarea asistenței medicale publice

Uniunea Medicilor de Spitaluri din Grecia (OENGE) a anunțat miercuri și joi o grevă de 8 ore, care vine pe fondul cererilor de îmbunătățire a salariilor și a angajării și solicită angajarea permanentă a lucrătorilor contractuali, fără condiții.
Medicii sunt, de asemenea, solicitați pentru taxe separate pentru turele de gardă și finanțare guvernamentală sporită pentru sistemul public de sănătate.
În același context, Asociația Medicilor Spitalelor din Salonic (ENITH) face presiuni pentru dublarea salariilor și creșterea personalului medical din spitale. Statisticile indică faptul că rata locurilor de muncă vacante pentru locurile de muncă medicale din această regiune de nord este în prezent de aproximativ 30%.
Acești pași de protest reflectă dorința puternică a medicilor de a îmbunătăți condițiile de muncă și de angajare și de a realiza îmbunătățiri urgente în sectorul sănătății publice din Grecia.