Incendiul devastator din Mesara Creta – Imagini video

Întreaga noapte a fost o luptă aprigă împotriva flăcărilor la Creta, în urma masivului incendiu care a izbucnit luni seara. Pompierii au muncit neobosit pentru a stinge focul care a cuprins o zonă ierboasă din Mesara, Creta.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 20:00 la Lofos Profiti Ilias, între Ambelouzos și Agioi Deka din Messara, Creta. Vânturile puternice au intensificat și mai mult lupta împotriva flăcărilor, punând la încercare eforturile pompierilor și ale voluntarilor.

Conform pompierilor, locuințele din zonă nu au fost amenințate de incendiu. După miezul nopții, situația s-a ameliorat, iar Municipiul Gortyna a anunțat că incendiul din nordul sitului arheologic Gortyna este în remisie.

Forțele impresionante ale Detașamentului de Pompieri au rămas pe teren, fiind mobilizate cu 22 de vehicule și 95 de persoane. În plus, în momentul răsăritului, un elicopter de pompieri a fost desfășurat în zona afectată.

Pentru informarea publicului, municipiul Gortyna a transmis următorul anunț:

Urmărește videoclipul incendiului:

“La fața locului, echipele puternice de pompieri, în colaborare cu municipiile Gortyna și Phaistos, precum și cu sprijinul Regiunii Creta și a voluntarilor, continuă să lupte cu mici incendii izolate.

Este deosebit de important ca toți cetățenii să fie vigilenți, deoarece vântul puternic poate provoca apariția unor noi focare. În conformitate cu sfaturile pompierilor, le recomandăm cetățenilor să se mențină în siguranță, la distanță de incendiu.

Ampelouzos foc

Ampelouzos foc

Ampelouzos foc

Operațiunea de stingere este coordonată de Comandantul Regional al Departamentului de Pompieri, Giorgos Tsikalas, cu sprijinul viceguvernatorului regional Nikos Syrigonakis, a consilierului regional pentru Protecția Civilă, Ioannis Leontarakis, a șefului Eforatului de Antichități din Heraklion, Vasiliki Sythiakaki, precum și a primarilor din Gortyna, Lefteris Kokolakis și Phaistos, Grig. Oris Nikolidakis, viceprimarul DE Gortyna responsabil cu protecția civilă, Konstantinos Tsiknakis, viceprimarul Protecției Civile al municipiului Phaistos, Antonis Konstantoulakis, consilierii municipalităților, președinții comunităților municipiului și un număr semnificativ de voluntari sunt implicați în această operațiune.”

Share the news with your friends