Pe insula Lesvos, un videoclip ce prezintă copii participând într-o cursă de măgari a captat atenția pe internet, stârnind diverse reacții din partea publicului.

În înregistrarea realizată în Lesbos, se poate observa cum copiii călăresc măgari și îi împing cu bețe pentru a-i încuraja să se deplaseze mai rapid. În fundal, se aud îndrumări provenite de la părinți.

Videoclipul a fost postat de către “Kivotos Mytilini“, care a anunțat că intenționează să furnizeze aceste înregistrări autorităților locale.

Într-un comunicat de presă cu privire la drepturile animalelor, s-a subliniat:

“Evenimentul ‘Cursele cu măgari’ din zona Komi Lesvos.

Pe insula Lesvos, un videoclip ce prezintă copii participând într-o cursă de măgari a captat atenția pe internet, stârnind diverse reacții din partea publicului.

KIVOTOS Mytilini a fost informat cu privire la această activitate desfășurată în Komi Lesvos, sub numele de ‘Cursele cu măgari!’. Imaginile prezintă măgari alergând pe mijlocul drumului, înconjurați de mașini și motociclete, fiind îndemnați să meargă mai repede decât tinerii călăreți, sub îndrumarea adulților. Toate detaliile vor fi transmise autorităților de poliție și Departamentului Veterinar din Lesvos, pentru eventuale acțiuni viitoare.”

Iossis Botetzayas, președintele Asociației pentru Protecția Animalelor, a abordat subiectul într-un interviu pentru emisiunea ANT1 “Vara Împreună”. Acesta a subliniat că această scenă nu reprezintă o tradiție autentică, ci mai degrabă face parte dintr-un festival local, exprimând în același timp îngrijorarea sa cu privire la creșterea abuzului asupra animalelor pe insula Lesvos.

Share the news with your friends