Întâlnire educațională și demonstrații astăzi – participă peste 150 de asociații studențești

Universitățile grecești se adună astăzi, 8 februarie, cu cererea centrală de a nu se adopta proiectul de lege privind înființarea universităților neguvernamentale.

Vor participa 150 de sindicate studențești, studenți, angajați ai universității și cadre didactice (personal didactic și de cercetare), cu programare. stabilit pentru ora 12:00 în Propylaia. Potrivit declarației comune a sindicatelor studențești, acestea și-au exprimat opoziția față de proiectul de lege de înființare a universităților private în Grecia.
Guvernul insistă să ridice proiectul de lege după ce a fost respins de majoritatea studenților, determinând, pe de o parte, înființarea de universități private care să ofere toate facilitățile și multă batjocură față de „standardele stricte” și modalitățile de admitere. comparativ cu universitățile publice și echivalează cu economisirea taxelor de școlarizare în programele de studii universitare în limba greacă pentru studenții străini, deschizând calea popularizării acesteia.


„Modernizarea” instituțiilor publice de învățământ superior se desfășoară cu ritm accelerat deoarece s-a subliniat că aceeași cale dovedită de consolidare a activității instituțiilor de învățământ superior este urmată cu standarde financiare speciale care duc la rotația de capital pentru antreprenori, lipsa finanțării și deteriorarea. diplome academice pentru studenți.”

În același anunț, aceștia au lansat un apel la nivel național pentru adunarea de astăzi, la care vor participa și 8 asociații facultăților care au emis o declarație aferentă: „Apărăm universitățile publice care, în ciuda subfinanțării persistente și a personalului insuficient, produc lucrări de bursă superioară”. Calitate și recunoscută internațional.

Luptăm pentru a promova caracterul său public liber împotriva degradării și comercializării cunoștințelor academice”, spun ei, printre altele.
Acestea sunt următoarele asociații: Asociația Facultății a Universității din Patras, Asociația Facultății de Științe din Panti, Asociația Unită a Profesorilor ai Facultății de Științe Sociale a Universității din Creta, Asociația Unită a Profesorilor din Universitatea din Tesalia, Asociația Profesorilor de Științe Pozitive EKPA, Asociația Facultății Facultății de Filosofie EKPA, Asociația Facultăților a Universității Elene din Mediterana și Asociația Facultăților din Universitatea Egee. OLME participă și ea

Totodată, s-a anunțat lucru de la ora 11:00 până la finalul turei.Astăzi, POSDEP (Federația Greacă a Asociațiilor Personalului Didactic și Cercetator) a anunțat grevă, în semn de sprijin pentru studenți. Posturi de lucru de la ora 11. Consiliul General ADEDY a hotărât astăzi și ca funcționarii publici să participe la marș. Este de remarcat faptul că după noile adunări generale ale sindicatelor studențești ocuparea continuă în cel puțin 150 de școli până pe 2/13, dar, în funcție de circumstanțe, în majoritatea cazurilor încep – sau au început deja – examenele electronice pentru ca elevii să nu rateze. semestrul.