Protestul muncitorilor de la metrou și tramvai din Atena se intensifică: Lucrările au fost oprite marți pentru a protesta pentru neglijarea Ministerului Transporturilor

Operatorii de trenuri și tramvai din Atena au anunțat o oprire temporară a lucrărilor marți, deoarece intenționează să oprească operațiunile timp de trei ore, începând de la ora 22:00 până la sfârșitul perioadei obișnuite de lucru.
Uniunea Angajaților din Transportul Feroviar Urban (STASY) a emis o declarație comună în care subliniază că această măsură vine ca răspuns la ignorarea de către Ministerul Transporturilor a cererilor lor legitime. Lucrătorii se plâng de nerespectarea de către minister a prevederilor contractelor colective de muncă și de neemiterea hotărârilor ministeriale așteptate, despre care ei spun că este un eșec din partea autorităților competente din guvern.
Declarația a adăugat că, în ciuda eforturilor continue la negocieri, lipsa de răspuns a ministerului la cererile lor îi obligă să facă acest pas de protest ca mijloc de a evidenția nevoia de a-și satisface drepturile legale în calitate de lucrători.
Oprirea lucrărilor de marți va afecta serviciile de transport din capitală, deranjează potențial navetiștii și cetățenii care se bazează foarte mult pe transportul public din Atena.