Au transformat o școală veche într-un depozit de arme și droguri

O organizație criminală formată din cinci membri a transferat, cultivat și introdus ilegal cantități mari de canabis la un nivel mare, iar în scurt timp au reușit să obțină sume apropiate de 800 de mii de euro. Banda a fost desființată de Procuratura Antinarcotice a Securității din Attica, ai cărei oficiali, cu asistența EKAM, au procedat vineri și sâmbătă (8-9/12) la arestarea celor cinci membri ai grupării.
După cum a relevat cercetările, în vârful piramidei se afla un bărbat de 31 de ani, în timp ce „partenerii” săi erau un bărbat de 37 de ani, cu cunoștințe de agricultură, și erau doi frați care jucau rolul fermierilor. Pe lângă o femeie de 57 de ani care juca rolul de „trezorier” și era responsabilă cu depozitarea și gestionarea banilor generați din vânzarea de droguri. Din analiza datelor colectate de autorități, a reieșit că organizația a dezvoltat o „infrastructură” în zone diametral opuse din Attica, astfel încât a devenit dificil să-și certifice funcționarea, cu baza sa centrală în Porto Rafti.

În special, gașca avea ascunzători în Porto Rafti, Nikaya, Pireu, Kapandreti și Akarnes, în timp ce faptul că a ales o clădire care fusese folosită în trecut pentru a găzdui un complex școlar ca depozit de droguri este necunoscut. Potrivit documentelor cazului, membrii organizației foloseau acest loc pentru a depozita droguri, arme și materiale potrivite pentru cultivarea hașișului.

Este distinctiv faptul că prin inspecția efectuată în „depozitul” menționat mai sus, s-au găsit, printre altele, o pușcă militară automată Colt, o mitralieră Scorpion, trei pistoale și sute de cartușe. În ceea ce privește metoda lor de lucru, așa cum am menționat anterior, un tânăr de 31 de ani a preluat frâiele, care era responsabil cu finanțarea organizației, găsirea și recrutarea de noi membri, precum și asigurarea suportului și echipamentelor necesare creșterii. răsaduri de canabis, care s-a făcut hidroponic și, în același timp, a coordonat, produs, importat, transportat și continuat traficul de droguri.