Maghnisia: ce a cauzat epidemia de gastrită și când va fi eliminată problema

Potrivit experților Organizației Naționale a Sănătății, rata cazurilor de gastrită atinge apogeul în Magnezie. Cauza epidemiei este contaminarea conductei de alimentare cu apă. În urma cercetărilor, s-a stabilit că apa de băut conține bacterii salmonella.

Infecția cu Salmonella este o boală bacteriană comună care afectează sistemul digestiv. Bacteria Salmonella în condiții normale trăiește în principal în intestinele animalelor și ale oamenilor, de unde iese cu fecale. Oamenii se infectează în principal prin consumul de apă sau alimente contaminate.

Diareea, crampele abdominale și febra se observă la 8-72 de ore după ce bacteria salmonella pătrunde în organism. În unele cazuri, diareea asociată cu o infecție cu Salmonella poate slăbi o persoană până la punctul de a necesita asistență medicală imediată.

Departamentul pentru Controlul Sănătății și Protecția Mediului al Unității Regionale Magnesia în cooperare cu ΕΟΔΥ a prelevat probe de apă din punctele de alimentare cu apă, probe au fost prelevate și din puțuri și rezervoare. Probele vor fi testate în Tesalia și rezultatele complete vor fi publicate în următoarele 24 de ore.