Grecia

Υπ. De educație: „PISA greacă” – „Elaborăm o politică educațională pe baza unor date fiabile și măsurabile”

Elaborăm o politică educațională

Miercuri, 18 mai 2022, vor avea loc examenele de diagnosticare pentru elevii clasei a VI-a a școlilor primare și ai clasei a III-a de Gimnazii, la nivel național.

Examenele de diagnostic vor viza disciplinele cognitive de Limba Greacă Modernă și Matematică, și vizează diagnosticarea validă și de încredere a cunoștințelor, abilităților și aptitudinilor elevilor noștri, în funcție de rezultatele așteptate ale învățării. Astfel, pentru prima dată în sistemul educațional grec, se vor putea formula intervenții de îmbunătățire pe baza unor date măsurabile, de încredere și reprezentative.

„ PISA greacă” completează pachetul de reforme ale Ministerului Educației și Științei din ultimii aproape 3 ani în ceea ce privește feedback-ul și evaluarea continuă și cuprinzătoare a sistemului de învățământ al țării sub toate aspectele sale, ca punct culminant al filozofiei că nu sistemul poate fi îmbunătățit fără a fi evaluat mai întâi.

Pentru anul școlar 2021-22, la examenele de diagnostic vor participa 6.000 de elevi din 600 de școli din țară, 300 de școli primare și 300 de licee . Școlile selectate reprezintă un eșantion reprezentativ pentru toate școlile din țară, pe nivel de educație, și au fost selectate de un Comitet Științific.

Rezultatele examenelor sunt anonime și nu sunt luate în considerare de către cadrele didactice la evaluarea performanței elevilor/trei la cursurile specifice. Examinările de diagnostic se vor efectua în conformitate cu prevederile numărului de referință 16469 / DG4 (M.B. ‘877 / 25-2-2022) Hotărâre ministerială a viceministrului Zetta Makri, precum și cu instrucțiuni clarificatoare care vor fi transmise. Directorilor/unităților școlare care vor participa la testele de diagnosticare.

Ministrul Educației și Cultelor, Niki Kerameos, a declarat: „Începem o nouă instituție, cu scopul de a trage concluzii despre cursul de implementare a curriculei și gradul în care sunt atinse rezultatele așteptate ale învățării. Prin instrumente educaționale moderne, vom putea folosi rezultatele acestui proces la nivel național, pentru a îmbunătăți programele, metodologia de predare, materialul educațional, dar și pentru a desfășura activități de formare orientate pentru profesorii noștri. „Cunoscând punctele forte și punctele slabe ale sistemului nostru de învățământ, ne putem planifica politicile mai complet și mai precis și putem realiza mai mult, în beneficiul copiilor noștri și al întregii comunități educaționale”.

Grecia.. grevă națională de 24 de ore pe toate clasele de nave