Supermarket: Așteptări pentru o reducere treptată a prețurilor mărfurilor alimentare

Cu creșterea prețurilor și venitul disponibil limitat reprezentând cea mai mare provocare pentru familii, guvernul a lansat în ultimele luni un val de intervenții pentru gestionarea presiunilor inflaționiste.

În acest context, au fost anunțate cele patru noi măsuri anunțate de ministrul Dezvoltării, cu scopul de stopare a escaladării prețurilor mari (reducerea beneficiilor oferite pentru supermarketuri, prevenirea creșterilor nejustificate de preț) împreună cu inițiativa „reducere permanentă a prețurilor” de cel puțin 5% și „coșul familiei”, au început deja să dea roade.

Într-un interviu, directorul general al Asociației Supermarketurilor din Grecia, Apostolos Petalas, a descris scăderea inflației din ultimele luni drept o evoluție importantă. „Asistăm la o încetinire semnificativă atât a inflației generale, cât și a inflației alimentare și ne așteptăm la o încetinire suplimentară în lunile următoare”, spune el. Potrivit acestuia, s-a observat în prima lună a anului că prețurile au crescut la anumite categorii de produse, în special la produsele alimentare, precum de exemplu sucurile, în special sucul de portocale, iar uleiul de măsline este și el un produs care se bucură în continuare de o oarecare apreciere, precum este cazul altor produse.Cereale.

Cu toate acestea, s-au observat prețuri mai scăzute la unele produse de brânză și la alte produse de consum. Între timp, „inițiativa Ministerului Dezvoltării de a stabiliza prețurile pentru 1.300 de produse, cel puțin până în mai, continuă să dea roade”, a spus domnul Petalas. De fapt, el subliniază că „aceste produse au fost reduse cu 5% sau mai mult și, în același timp, companiile care le vând s-au angajat să mențină prețurile până în luna mai”.

Domnul Petalas confirmă că „odată cu anunțarea măsurilor de către ministerul de resort, nu numai că procesele de reevaluare au fost în mare măsură înghețate, dar în același timp marile companii care au anunțat procesele de reevaluare le-au suspendat, iar acest lucru indică faptul că măsurile merg într-o direcție pozitivă și încep să dea roade.” „.