Gov.gr: Un clic pentru a elibera o licență de căsătorie, botez și divorț

Rezumatul stirilor

Procedurile rapide prin digitalizarea eliberării licențelor de căsătorie, botezuri și acordări de divorț sunt efectuate de către Ministerul Guvernării Digitale cu binecuvântarea Bisericii, care pare să intre în lumea digitală pentru a servi cetățenii în mod direct și fără efort, care chiar și la sfârșitul anului viitor vor putea să-și proceseze tranzacțiile cu Biserica Grecia și să îndeplinească toate procedurile relevante pentru a săvârși Taina de pe computerul lor prin gov.gr fără acte.

Detalii stiri:

După cum a menționat ministrul guvernanței digitale, Dimitris Papastergiou, „Ministerul Guvernării Digitale și Biserica Greciei se angajează într-un efort foarte ambițios și necesar pentru a simplifica și mai mult procedurile, cum ar fi cele legate de nunți și botezuri religioase care se desfășoară în prezent doar prin vizitarea Sfântului Templu, vor fi implementate digital până la sfârșitul anului.

Evident, în același mod, cineva va putea certifica că cele de mai sus s-au îndeplinit în Ministerul Guvernanței Digitale, conform viziunii premierului Kyriakos Mitsotakis și în cooperare zilnică cu întreaga societate livrăm soluții pentru o dezvoltare mai digitală. și o Grecia eficientă pentru toți.”

Potrivit informațiilor, se planifică depunerea unei cereri care va fi gestionată de capitală, prin care cererile necesare pentru căsătorie și botez vor fi primite și procesate electronic. Totodată, Ministerul Guvernanței Digitale are în vedere ca, după finalizarea ceremoniei, toate procedurile birocratice cu registrele și registrele municipalităților aparținând municipiilor să fie implementate automat și să se informeze părțile interesate fie prin SMS pe mobil. telefoane sau printr-un mesaj la adresa lor de e-mail cu privire la certificatul pe care l-ați solicitat.

Concret, documentele cerute până acum, care se preconizează a fi simplificate și digitalizate pentru a le ușura cetățenilor în viața de zi cu zi, sunt eliberarea permiselor de căsătorie și botez, cererea de căsătorie, înregistrarea căsătoriilor și botezurilor finalizate, declarația în înregistrare. birou și pentru secrete, în timp ce partea de recensământ va fi actualizată digital pentru căsătorie, respectiv botez. În plus, potrivit surselor din minister, eliberarea unui certificat de căsătorie și de botez religios, în timp ce un certificat de desfacere a căsătoriei este programată să fie eliberat digital cu un singur clic.