Vremea rea ​​în Creta.. un videoclip șocant cu dronă arată devastarea din Sitia

Vremea rea ​​în Creta.. un videoclip șocant cu dronă

Şocante sunt noile imagini de la Sitia a doua zi după vremea rea ​​care a lovit Creta şi a „măturat” totul în cale

Un videoclip șocant cu dronă arată devastarea din zonă Apele năvalnice au distrus proprietăți deoarece ani de muncă grea s-au pierdut în scurt timp.

Multe mașini au fost măturate sute de metri și au ajuns în port. În zona Vaga, cu intervenția pompierilor, un bărbat a fost eliberat din locuința sa care fusese inundată.

Imaginile video cu drone din fiecare colț al orașului arată haosul adus de vremea rea.
Peste 700 de milimetri de ploaie abundentă au căzut în aproximativ cinci ore. Marea întrebare, cum de la un moment la altul, nu numai că totul a fost nivelat, dar au fost în pericol să-și piardă chiar și viața.

Locuitorii din Sitia s-au confruntat cu probleme cu electricitatea, apa si reteaua rutiera, intrucat drumurile principale ale orasului s-au transformat in lacuri si au fost inaccesibile pe tot parcursul sambata, in timp ce unele au ramas inchise duminica.

După cum relatează creta24, primarul din Sitia Giorgos Zervakis a vorbit despre un „dezastru biblic”, în timp ce, după cum a spus, „la lumina zilei, problema uriașă a devenit evidentă”.

„Situația este tragică. Theomenia care ne-a lovit a fost un eveniment fără precedent. Nu s-a mai întâmplat până acum, adică să vezi mașini în mare, pe malul mării”, a spus primarul.

“Malevizi are mare nevoie de protecție împotriva inundațiilor”

Primarul din Maleviziou a cerut sprijinul statului într-un mod decisiv, lămurind că „a venit momentul să înțelegem că Malevizi are mare nevoie de protecție împotriva inundațiilor”, adăugând că în ultimii doi ani au existat și alte dezastre majore în zonă din cauza valurilor de vreme rea.

La întâlnirea desfășurată în Municipiul Malevizio au participat viceministrul de Interne Stelios Petsas, viceministrul primului ministru, responsabil cu ajutorul de stat și reabilitarea în caz de dezastre naturale Christos Triantopoulos și viceministrul sportului Lefteris Avgenakis, cu participarea Secretarului General al Protecției Civile, Vassilis Papageorgiou, a Secretarului General pentru Dezvoltare Rurală și Alimentație, Christianas Kalogirou, a Secretarului General pentru Amenajarea Teritoriului și Mediului Urban, Efthimios Bakoyannis și a Secretarului General pentru Infrastructură, Maria – Ellis Gerardi. La întâlnire au participat guvernatorul regional al Cretei, președintele PED, primarul și membrii consiliului municipal, deputați, organele locale.
Anterior, eșalonul guvernamental a vizitat zonele afectate, precum Agia Pelagia, Lygaria și Paleokastro, unde se lucrează la recuperarea – de la mare – a mașinilor care au fost luate de apele năvalnice, în timp ce se deplasează spre Sitia, unde se aflau. a înregistrat probleme și dezastre pe scară largă, de la dezastrul natural.

katastrophes-sitia3

catastrofe-site4_0

katastrophes-sitia5

Vremea rea ​​în Creta.. un videoclip șocant cu dronă arată devastarea din Sitia

Vreme rea – Creta: un bărbat de 50 de ani a murit în Heraklion – Vezi videoclip și fotografii