OASTH: solicită infractorilor să plătească 12.000 de amenzi – de cinci ori în biroul fiscal

solicită infractorilor să plătească 12.000 de amenzi

Ceea ce subliniază OASTH în anunțul de astăzi.

Amenzile restante aplicate pasagerilor OASTH in perioada 2017-2021 pentru nevalidarea biletelor se ridica la 12.000, administratia organizatiei apeland contravenientilor sa-si achite datoriile, inainte de a fi transferati la fiscurile locale, unde acestia va creste de cinci ori.si va fi cautat ca venit public.

OASTH subliniază cele de mai sus în anunțul de astăzi, subliniind că deja directori ai organizației îi contactează telefonic pe infractorii, informându-i despre datoriile lor. Acei pasageri care au nesiguranță dacă au datorii din amenzi restante către organizație, pot fi informați despre aceasta, sunând la 2310-981274.

„OASTH a demarat încă de anul trecut efortul de a încasa amenzile care au rămas pe rol în ultimii cinci ani. Procedura prevazuta de lege este transmiterea acestora la fisc, la fiscul local al persoanei pasibile cu amenda. Asta înseamnă că o amendă este convertită de la 60 de euro la 300 de euro”, spune președintele și CEO-ul organizației, profesorul George Skodras. În acest context, face apel la pasagerii organizației să vină imediat la birourile OASTH și să-și achite restanțele financiare, „pentru a evita aventurile și povara ulterioară”.

Se subliniază că OASTH este obligat prin lege să trimită la fisc amenzile pe care nu le încasează, domnul Skodras menționând: „Nu este la discreția noastră, dar suntem obligați prin lege să facem acest lucru”.

Directorul de organizare a veniturilor organizației, Christos Hatzigeorgiou, face apel la publicul de pasageri al organizației să își rezolve problemele financiare cu OASTH „în mod ideal în luna mai”, explicând la rândul său că „o amendă pentru OASTH care se ridică la 60 de euro, dacă aceasta se transferă, conform prevederilor legale, către organele fiscale, apoi devine creantă cu titlu de venit public, ajungând la 300 de euro”. În acest context, dl Hatzigeorgiou face apel la „infractorii neglijenți ai OASTH” să profite de oportunitatea care li se oferă.

Pasagerii care călătoresc fără tarif sunt amendați de până la 60 de ori mai mult decât biletele de bază normale sau reduse (dacă au dreptul la). Astfel, fiecare amendă care a fost aplicată până în mai 2020, când biletul de bază costa un euro, se ridică la 60 de euro, în timp ce din iunie 2020, când biletul de bază costă 0,90 euro, amenda se ridică la 54 de euro.

„Safari” al Poliției Rutiere din Attica pentru a se ocupa de cursele improvizate – au fost confirmate 335 de încălcări și 13 șoferi au fost arestați