Operatorul de transport public plănuiește autobuze de buzunar pentru Atena

Operatorul de transport public

Organizația de Transport Urban din Atena (OASA) intenționează să includă așa-numitele autobuze „de buzunar” care vor deservi rute cu trafic limitat de pasageri, precum și unul nou de interes pentru turiști.

În acest scop, OASA urmează să anunțe o licitație care va viza autobuze electrice mici. Planul prevede că noile autobuze electrice vor deservi rute cu trafic limitat de pasageri (cum ar fi linia 060 Academias-Lykavittos) care sunt operate în prezent de autobuze de 8 metri, care vor fi retrase și redirecționate pentru a deservi rute mai aglomerate.

Itinerarele noilor linii turistice vor deservi Plaka, Monastiraki, Triunghiul Comercial din centrul istoric, Philopappou etc. Aceste autobuze de 6 metri vor transporta un număr total minim de 29 de pasageri (excluzând șoferul și persoanele cu dizabilități). Numărul minim de pasageri așezați (excluzând șoferul și persoanele cu dizabilități) va fi de cinci.

Autobuzele trebuie să poată atinge viteze de cel puțin 30 km/h. Valoarea estimată a contractului se ridică la 11,16 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată prin Programul de Investiții Publice.

Grecia are în vedere măsuri de reducere a prețurilor la energie pentru consumatori