DYPA: Un Nou Record cu 50.282 de Recrutări în 2023 prin Programele de Subvenții pentru Muncă

În cursul anului 2023 peste 50.000 de șomeri au beneficiat de inițiativele active de ocupare ale Serviciului Public de Ocupare (DYPA). În intervalul 15 decembrie 2022 – 15 decembrie 2023 un număr impresionant de 50.282 de șomeri au fost încadrați în câmpul muncii o performanță care stabilește un record pentru DYPA.

Potrivit unui anunț oficial aceste programe s-au concentrat pe crearea de noi locuri de muncă dezvoltarea experienței profesionale și stimularea antreprenoriatului inclusiv prin cinci acțiuni noi din Fondul de Recuperare.

Conform unui studiu realizat de Direcția de Planificare Strategică care a analizat datele din Sistemul Informațional Integrat al DYPA pe parcursul unui an:

22.830 de șomeri au participat la programe de creare de locuri de muncă și programe speciale de ocupare.
23.953 de tineri șomeri au fost implicați în programe de experiență în muncă.

3.499 de șomeri au inițiat afaceri noi beneficiind de granturi DYPA. 78% dintre beneficiari lucrează în afara regiunii Attica. 63% dintre aceștia sunt femei iar 55% sunt tineri sub 29 de ani cu tinerele reprezentând 35% din total. 30% sunt absolvenți în timp ce 45% au absolvit liceul. 41% erau șomeri de lungă durată (peste 12 luni de șomaj). 90% erau angajați în întreprinderi foarte mici (1-9 angajați). În ceea ce privește industriile 32% au fost angajați în comerț cu ridicata și cu amănuntul 14% în activități profesionale 10% în servicii de cazare și catering și 9% în producție.

Ministrul Muncii și Securității Sociale Adonis Georgiadis a subliniat: „Peste 50.000 de beneficiari ai politicilor active de ocupare a forței de muncă DYPA în 2023 reprezintă un record care mă motivează să continui eforturile pentru crearea de noi oportunități de angajare.

”Guvernatorul DYPA Spyros Protopsaltis a adăugat: „Subvenția pentru muncă este un element esențial al politicii active de ocupare a forței de muncă DYPA iar rezultatele din 2023 reprezintă o motivare suplimentară pentru a continua să oferim oportunități semnificative pentru toți cei în căutare de muncă.”

Raportul complet privind „Beneficiarii programelor de angajare 2023” poate fi consultat la adresa: [link raport]. Pentru detalii suplimentare despre programele de subvenții pentru muncă ale DYPA vă rugăm să vizitați: [link site DYPA].