Poliția greacă arestează 78 de persoane, inclusiv un fotojurnalist premiat

Poliția greacă arestează 78 de persoane

Într-o operațiune majoră în sediul „Prosfigica” din Ampelokeppi, în centrul Atenei, poliția elenă a arestat marți un total de șaptezeci și opt de persoane, printre care și fotoreporterul premiat și membru al Asociației Presei Străine Nikos Bellos.

El acoperă operațiunea poliției și a fost arestat în ciuda faptului că și-a arătat camera și acreditările.

Operațiunea poliției s-a soldat cu scene fără precedent, întrucât deținuții au fost nevoiți să îngenuncheze cu mâinile moștenitorilor, încătușați la spate, cu fața la perete. Racial Daily comentează că filmarea ridică întrebări despre practica poliției.

Operațiunea poliției a început în cartierul Alexandras Avenue, marți dimineață, unde polițiștii au declarat că au arestat un tânăr de 27 de ani acuzat de atacul premeditat asupra birourilor unui ziar din iulie anul trecut.

Potrivit polițiștilor, în momentul în care tânărul de 27 de ani a fost arestat, zeci de persoane s-au urcat pe acoperișul clădirii și au început să arunce o serie de obiecte și materiale în forțele de poliție care operau la fața locului.

Autoritățile au declarat că șapte ofițeri de poliție au fost răniți, doi dintre ei grav.

S-a raportat că fotoreporterul Nikos Bellos a fost eliberat miercuri la ora 2 dimineața, însă a fost acuzat de infracțiuni penale.

Asociația Presei Străine a condamnat ferm arestarea lui Pelos.

Între timp, șeful de cabinet al Spitalului de Cancer Agios Savvas, situat lângă sediul Prosfijica, s-a plâns într-un comunicat că poliția a provocat panică pacienților și personalului și i-a obligat pe pacienți să meargă pe distanțe lungi pentru a ajunge la spital pentru tratament.

Cei 78 de deținuți sunt acuzați de o serie de infracțiuni, inclusiv infracțiuni de violență împotriva funcționarilor și a persoanelor judiciare, tulburarea liniștii publice și vătămare corporală gravă prin complicitate și tentativă de deteriorare a bunurilor străine.

Potrivit Sky TV, poliția investighează dacă tânărul de 27 de ani a fost responsabil pentru un atac asupra birourilor partidului de guvernământ Noua Democrație.

Aspropyrgos: Incendiu într-o fabrică – Mobilizare mare a Departamentului de Pompieri