Dramă la Locul de Muncă: Scară de Beton Prăbușită în Chania – Doi Muncitori Grav Răniți

Rezumatul stirilor

Chania Grecia – Un alt incident industrial tragic a zguduit orașul Chania ieri dimineață când o scară de beton s-a prăbușit într-o clădire veche rănind grav doi muncitori. Cei doi bărbați efectuau lucrări de reparații în clădirea situată în centrul orașului când structura a cedat subit transformând șantierul într-un loc al groazei.

Detalii stiri:

Ambulanțele EKAV au intervenit prompt transportând victimele la spitalul din Chania. Unul dintre muncitori a suferit leziuni toracice severe în timp ce starea celuilalt este încă investigată de medici.

„Arena Morții” – Lipsa Măsurilor de Siguranță Denunțată
Manolis Xanthoudakis președintele Uniunii Constructorilor și Profesiilor Conexe din Heraklion a vizitat locul accidentului împreună cu oficialii Inspectoratului Muncii. Xanthoudakis a descris scena ca fiind o „arenă a morții” subliniind că nu existau măsuri de siguranță adecvate pentru protejarea muncitorilor.

Reacții și Apeluri la Măsuri Imediate
Sindicatul Constructorilor a emis un comunicat dur accentuând lipsa măsurilor de siguranță care predomină în industria construcțiilor. Comunicatul atrage atenția asupra faptului că aceste condiții periculoase au dus la un număr alarmant de decese la nivel național cu 26 de muncitori pierzându-și viața de la începutul anului.

„Nu este întâmplător că industria noastră numără atâtea victime. Lucrătorii pleacă la muncă fără să știe dacă se vor întoarce acasă. Fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire” se arată în declarația sindicatului.

Acuzații la Adresa Guvernului
Sindicatul a criticat dur și guvernele succesive inclusiv actualul guvern ND precum și fostele guverne PASOK și SYRIZA pentru legile care potrivit lor au subminat drepturile muncitorilor și au permis angajatorilor să își trateze angajații fără a respecta normele de securitate. Legea Hatzidakis este menționată ca fiind deosebit de problematică permițând angajatorilor să ignore reglementările de siguranță.

Apel la Acțiune
Sindicatul a cerut autorităților să sprijine muncitorii răniți și să implementeze măsuri stricte pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. „Este esențial să asigurăm respectarea regulilor de sănătate și siguranță pentru a proteja viețile celor care își riscă zilnic viața pentru a-și câștiga existența” a subliniat Xanthoudakis.

Pe măsură ce ancheta continuă comunitatea locală așteaptă răspunsuri și măsuri concrete pentru a asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta.