Pacienții cu cancer stau la coadă în frig, așteaptă chimio (video)

Pacienții cu cancer stau la coadă în frig

Cu două-trei ore înainte ca departamentul de oncologie al unuia dintre cele mai mari spitale din Atena să-și deschidă porțile la ora 7 dimineața, bolnavii de cancer care așteptau chimioterapie s-au aliniat deja afară, stând în întuneric înainte de zori, în temperaturile scăzute ale dimineții din noiembrie.
Suferință șocantă și rușinoasă pentru bolnavii care sunt nevoiți să aștepte ore întregi înainte să le vină rândul pentru terapia speranței.

„În fiecare zi, de la un sfert la cinci, se formează cozi nesfârșite, cu pacienții care așteaptă cu nerăbdare deschiderea spitalului”, a raportat Open TV joi dimineață.
Pacienții cu probleme spun că, deși nu au nicio problemă cu personalul medical și cu personalul de îngrijire, problema o revine administrației și conducerii spitalului, deoarece nu pot obține o programare fixă ​​pentru tratamentul lor.

Deși au o programare pentru ziua respectivă, nu au una pentru ora exactă în care începe chimioterapia, spun ei.

Această lipsă de organizare viitoare îi obligă să-și părăsească casele foarte devreme dimineața și să stea la coadă ore întregi.

Neexistând un dispozitiv pentru „numerele prioritare”, pacienții își fac propriile lor, scriind numerele pe hârtie, astfel încât să existe un fel de ordine de prioritate. Cei care vin după orele 6-6:30 cu greu vor găsi o hârtie prioritară…

“Ce să fac? Ca să nu ne ucidem, ne creăm singuri o ordine de prioritate, pentru că venim deja la 4, 4:30 sau 5”, spune o femeie de vârstă mijlocie.

Ea notează că personalul este foarte bun, dar problema este că sunt mulți pacienți și nicio organizație.

„Acum va fi și frig săptămâna aceasta. Ce se va întâmpla? Să stăm aici afară? Aici suntem cu toții bolnavi, am suferit operații. Am fost operat, mi s-a extirpat un rinichi… voi fi aici în frig? Ar trebui să facă ceva în acest sens de către conducere.”

Și nu sunt doar pacienți care locuiesc în Atena și suburbii. Un cuplu a călătorit de pe insula Kalymnos, lângă coasta Turciei. De obicei vin cu 1-2 zile mai devreme, au terapia și următoarea programare este în două săptămâni.

Pacienții cu cancer stau la coadă în frig, așteaptă chimio (video)

Un bărbat spune că și el vine la două săptămâni și de fiecare dată se întreabă dacă va găsi un pat sau un scaun.

„Nu ar trebui să știu dinainte dacă voi primi un pat? Ora exactă a chimioterapiei programate? În mod normal, trebuie să aștept să plece un pacient care a venit înaintea mea, ca să pot intra”, se plânge bărbatul.

Pentru unii pacienți chimioterapia durează o oră, pentru alții trei și pentru unii șase. Dacă se adaugă timpul de așteptare, 2 ore în cel mai bun caz, atunci necazul suplimentar este imens pentru pacienții fragili și slabi cu cancer la chimio.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani se plânge că „îmi tremură picioarele”. El a stat la coadă deja de peste o oră.

În trecut, conducerea îi lăsa să aștepte înăuntru, dar acum acea practică s-a terminat, a spus un bărbat.

Video: Live la Open TV înainte de ora 6 dimineața.

În secțiunea de comentarii de pe Youtube, unii greci au postat că această situație durează de ceva vreme, în timp ce alții au adăugat că este zilnic într-un spital din Salonic.

Departamentul este o donație a unei cunoscute familii de armatori, spune reporterul, dând de înțeles că conducerea nu face nimic din partea sa pentru a mângâia bolnavii de cancer sau pentru a găsi o soluție.

Cei care așteaptă afară spun că nu știu dacă conducerea este la curent cu situația.

PS Deoarece raportul este pe toate site-urile media, sunt șanse mari ca conducerea spitalului Laiko să se trezească în sfârșit într-o dimineață la ora 4 și să găsească o soluție.

Salonic: O asistentă de la grădiniță acuzată că a bătut copiii mici a fost arestată