Guvernul elen a anunțat planul de subvenții pentru energie electrică și gaze naturale pentru decembrie

Guvernul elen a anunțat planul de subvenții

Vineri, Ministerul Mediului și Energiei din Grecia a anunțat un plan de subvenționare a energiei electrice și a gazelor naturale pentru luna decembrie.

Subvenția pentru energie electrică pentru gospodării și întreprinderi se bazează pe consumul lunar, în timp ce subvenția pentru gaze naturale este doar pentru gospodării, indiferent de dimensiunea reședinței sau de furnizor.

Sprijinul se va aplica începând cu 1 decembrie 2022.

De menționat că subvenția pentru energie electrică se aplică tuturor reședințelor principale și neprimare fără criterii de venit și indiferent de furnizor.

Suport electricitate

familii

Pentru consumul lunar de până la 500 kWh, subvenția va fi de 221 EUR/MWh. Această categorie aparține a 90% dintre familiile din Grecia.

Pentru consumul lunar de la 501 la 1000 kWh subvenția este de 171 euro/MWh. Totuși, dacă gospodăria își reduce consumul mediu zilnic cu 15% față de luna corespunzătoare a anului precedent, subvenția crește cu 50 €/MWh.

Pentru consumul lunar peste 1001 kWh, subvenția este de 81 €/MWh. Se referă doar la 2% din gospodăriile din Grecia. Pe această scară se aplică o subvenție suplimentară de 50 €/MWh, dacă se reduce consumul cu 15%.

În gospodăriile incluse în Tariful Social Familiei (COT), subvenția este de aproximativ 100% din creștere, iar subvenția se ridică la 269 €/MWh.

Valoarea totală a sprijinului pentru familii în decembrie este de 282 de milioane de euro.

Suport profesional tarifar

Pentru consumatorii comerciali cu o sursă de energie de până la 35 kVA și un consum de până la 2000 kWh, subvenția pentru decembrie este de 183 EUR/MWh.

Pentru consumatorii profesioniști și comerciali de până la 35 kVA care depășesc 2000 kWh plus toate celelalte tarife necasnice de joasă, medie și înaltă tensiune, subvenția este de 34 EUR/MWh.

Pentru fermieri, subvenția se ridică la 221 EUR/MWh.

Valoarea totală a subvențiilor pentru energie electrică în decembrie pentru locuințe și afaceri este de 435 de milioane de euro. Cea mai mare parte a sumei provine din impozitele pe veniturile excedentare ale producătorilor de energie, pe care guvernul elen le-a implementat din iulie anul trecut și a adus până acum peste 2,5 miliarde de euro.

Sprijinul gazelor naturale pentru gospodării

DEPA Emporias, în colaborare cu alți furnizori, va oferi o subvenție de până la 15 EUR per MWh pentru toți consumatorii rezidenți.

Măsura vizează 700.000 de consumatori casnici, indiferent de venit, mărimea reședinței sau furnizor.

Tribunalul de Primă Instanță din Atena. Companiile de energie electrică au interzis să întrerupă temporar electricitatea consumatorilor