Sezonul de reduceri de vară începe mâine, luni, în Grecia, cu reduceri interesante care atrag clienți și penalități pentru prețuri înșelătoare.
Odată cu debutul verii, unitățile comerciale își deschid porțile pentru a experimenta un sezon excepțional de vânzări caracterizat de reduceri uriașe și prețuri extrem de mici. Mâine, luni, 10 iulie, lumea începe să se pregătească să se bucure de oferte uimitoare care vor dura până miercuri, 31 august. Aceste oferte vor fi disponibile în magazinele din toată țara.
Șeful Federației de Afaceri și Retail, Antonis Makris, a prezis că companiile comerciale vor fi martorii unor vânzări foarte bune în perioada vânzărilor de vară. Comercianții caută să recâștige vânzările pierdute în perioada alegerilor parlamentare, iar produsele și prețurile atractive sunt de așteptat să ofere servicii excelente consumatorilor și turiștilor greci.
Stavros Kavounis, președintele Asociației Comerțului din Atena (ESA), consideră că companiile comerciale așteaptă cu nerăbdare o perioadă de reduceri uimitoare începând de luni viitoare.
Confederația lucrătorilor consumatorilor din Grecia trebuie, printre altele, să precizeze prețul inițial și prețul redus al produselor, precizând în mod clar unitatea de măsură adecvată pentru fiecare produs la punctele de vânzare.
Pe baza SEC, întreprinderile sunt obligate să implementeze cu atenție notificările privind reducerile de preț în conformitate cu paragraful 2a din Legea 4177/2013, astfel cum a fost modificată prin Legea 5039/2023, în care comerciantul trebuie să stabilească prețul anterior al produsului pentru o perioadă specificată de timp înainte de a aplica reducerea.
De asemenea, comercianții trebuie să respecte prevederile privind vânzările și prețurile reduse, întrucât contravenienților li se impun sancțiuni grele.
Articolul 21 din Legea 4177/2013 indică faptul că oricine încalcă legea este pasibil de o amendă egală cu 1% din cifra de afaceri anuală și nu mai puțin de 10.000 de euro. În cazurile stricte în care reducerile sunt dovedite a fi inexacte sau înșelătoare, se aplică o amendă egală cu 2% din volumul anual al vânzărilor și nu mai puțin de 20.000 de euro. În cazul unei încălcări repetate de către același comerciant în termen de cinci ani, amenda maximă se majorează la 4% din cifra de afaceri anuală a acestuia.