Guvernul Greciei a anunțat planul de subvenții pentru energie electrică și gaze naturale pentru luna octombrie

Guvernul Greciei a anunțat planul de subvenții

Ministrul Mediului și Energiei, Costas Skrekas, a anunțat subvenția pentru consumul de energie electrică pentru luna octombrie. Noul plan de subvenții prevede o subvenție pe trei niveluri în funcție de consumul de kilowați de către gospodării. Au fost anunțate și subvenții pentru gaze naturale.

Ministrul a spus că prețurile inițiale la energie electrică în octombrie au scăzut la 14-16 cenți pe kilowatt-oră pe baza listelor de prețuri anunțate de furnizorii de energie electrică.

Subvențiile vor continua să acopere toți consumatorii și racordurile energetice, fără standarde de venit, de luna viitoare, când va fi introdus un sistem pe trei niveluri, cu subvenții mai mari pentru niveluri mai mici de consum și reduceri suplimentare și un bonus pentru economii de energie.

Subvenția pentru energia electrică pentru luna octombrie este următoarea:

Pentru consumul de la 0-500 kilowatt-oră pe lună, subvenția este de 43,6 cenți pe kilowatt-oră, acoperind 90% din creștere și 90% din gospodării.

– Pentru un consum de 501-1000 kWh, subvenționați 38,6 cenți pe kilowatt-oră (echivalentul a 80% din creștere) care crește la 43,6 cenți (ca și în primul strat) dacă consumul se reduce cu cel puțin 15% față de precedentul an.

– Pentru consum de 1001 kWh și peste (2% din gospodării), subvenție de 33,6 cenți pe kWh. La fel, dacă consumul se reduce cu cel puțin 15% față de anul trecut, subvenția crește cu 5 cenți și ajunge la nivelul anterior (38,6 cenți).

– În ceea ce privește tariful locuințelor sociale, subvenția este de 48,5 cenți pe kilowatt-oră.

Pentru gazele naturale, DEPA va acorda tuturor consumatorilor casnici o subvenție de 90 de euro pe megawat-oră, care va acoperi aproximativ 50% din creșterea tarifului. Pentru companii, subvenția va fi de 40 de euro pe megawat-oră.

Subvențiile pentru gaze naturale pentru toți consumatorii comerciali și industrie de la guvern vor ajunge la 40 de euro pe megawatt-oră, indiferent de volum, cifra de afaceri sau numărul de angajați în octombrie.

Potrivit presei, subvenția pentru uleiul de încălzire a fost stabilită la 0,20 euro pe litru, adică 0,25 cu TVA la stație. Subvențiile vor fi plătite de rafinării și importatorii de combustibil.

Trafic pe străzi: Kifissos rămâne pe roșu – HARTĂ LIVE